Mi is megnézhetjük majd Bruce Springsteen színházi előadását

2018.07.19. 15:06, Gaines

bruce-springsteen-on-broadway-photo-by-rob-demartin.png

Sajnos nem élőben hozza el nekünk a Főnök a Broadway-műsorát, de a Netflixnek köszönhetően a magyarok se maradnak le arról, amiről az amerikai nézők áradoznak.

Hatvan fölött a rockzenészek bizony már óhatatlanul elkezdenek hátrafelé tekintgetni, életművet összegezni, a hagyatékukon morfondírozni, és ugyan a 68 éves Bruce Springsteen még mindig ugyanolyan – na jó, majdnem ugyanolyan – elánnal tolja végig maratoni hosszúságú koncertjeit, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, az ő karrierjébe is beköszöntött a számvetés időszaka. Utoljára 2014-ben jelent meg lemeze (High Hopes), két évvel később a The Ties That Bind című díszdobozos kiadványa apropóján szervezett világkörüli turnéján elejétől a végéig eljátszották az E-Street Banddel az 1980-as, korszakos The Rivert, majd ugyanabban az évben megjelent Born To Run című önéletrajzi kötete (mely a magyar keresztségben az Amerikában születtem címet kapta).

Új turné helyett pedig 2017 októberétől beköltözött a színházba, és Springsteen on Broadway címmel egyszemélyes előadássorozatot tart, melyben gitáron és zongorán játssza el a számait, anekdotázik az önéletrajzi könyvéből, és külön az előadáshoz is írt szövegeket. Úgy néz tehát a múltba, hogy közben teljesen új környezetben próbálja ki magát – sikerrel, mert az eredetileg hat hetesre tervezett produkciót először ez év júniusáig, majd decemberéig hosszabbították meg. A hetente négy-öt alkalommal előadott műsorért ebben az évben speciális Tony-díjat ítéltek oda Springsteennek, a New York Times kritikusa pedig „lehengerlőnek és bekategorizálhatatlannak” nevezte, mondván, ilyen őszinte és szép művészportrét talán még soha nem állítottak színpadra a Broadwayen.

Gonoszság volna azzal fájdítani a hazai Springsteen-rajongók szívét, hogy egy olyan előadást ajánlunk, amelyért át kellene repülni egy óceánt, a busás jegyár kifizetéséről nem is beszélve. De mi nem vagyunk gonoszok: az utolsó, december 15-ei előadás napján a Netflixre felkerül egy koncertfilm, amely az egész Broadway-előadást felöleli majd, szóval ha élőben nem is lehetünk részesei ennek az intim hangulatú estének, a tévéképernyő előtt legalább átélhetjük.


Ha valakinek akad elfekvőben fölös két-háromszázezer forintja, itt még vehet jegyet az előadásokra.


A 2018-as Tony-díjátadón Springsteen előadott egy monológot a műsorból, a Youtube-ra pedig felkerült a tévéközvetítés kamerával felvett változata:

https://recorder.blog.hu/2018/07/19/mi_is_megnezhetjuk_majd_bruce_springsteen_szinhazi_eloadasat
Mi is megnézhetjük majd Bruce Springsteen színházi előadását
süti beállítások módosítása