Megint beköszöntött az Óbudai Nyár, Szikora Róbert és az R-GO, sőt Queen-slágerek is várják a nagyérdeműt

2018.06.19. 16:00, Gaines

obudai.jpg

Az Óbudai Nyár immár tizennyolcadik éve fix pontja a nyári fesztiválszezonnak, egészen augusztus utolsó napjáig biztosítva változatos programokat a fővárosiak és az Óbudára látogatók számára. Az összművészeti fesztivál rengeteg helyszínen kínál zenei, színházi, múzeumi és sok más egyéb kulturális nézni- és hallgatnivalót: Horgas Eszter és Falusi Mariann közösen fognak koncertezni, a Budapest Jazz Orchestra, Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor Queen-dalokat öltöztetnek jazzköntösbe, a Kobuci Kertben sorra kerülő egy hetes Blues Fesztiválon pedig olyan közkedvelt előadók lépnek fel, mint Big Daddy Wilson, Ian Siegal és Little G Weevil. Kiemelt esemény a június 24-ei Óbudai Búcsú, melynek csúcspontja Szikora Róbert és az R-GO esti ingyenes koncertje lesz, amelyen a minden bizonnyal népes közönség többek közt azt is meg tudja ünnepelni, hogy a zenekarvezető éppen idén ötven éve van a pályán.

(X) Mára az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett rendezvénysorozat egyike a legrangosabbnak, és így méltán népszerű a hazai és külföldi látogatók körében is. A művészetek különböző műfajaiból kötött színpompás, gazdag csokrot elismert művészek sora nyújtja át a közönségnek. A változatosságot növeli az is, hogy a kerület kulturális intézményeinek zöme – az Óbudai Kulturális Központ, illetve két intézménye: a Békásmegyeri Közösségi Ház és a 3K – a Kaszásdűlői Kulturális Központ, valamint az Óbudai Promenád, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum, a Térszínház, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Óbudai Platán Könyvtár, az Esernyős, a Kassák Múzeum, a Kobuci Kert, valamint az Aquincum Múzeum – gazdagítja a kínálatot. Ennek köszönhetően koncertek, kertmozik, színházi előadások, filmek és számtalan gyermekprogram teszi feledhetetlenné a nyarat az itt élők és az Óbudára látogatók számára.

A nagysikerű, ingyenes Fő téri koncertek sorát, immár hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar nyitja a Summer mixszel. Majd hetente újabb és újabb zenei csemegékkel örvendezteti meg a közönséget, többek között Horgas Eszter és Falusi Mariann közös koncertje, Hot Jazz Band, a Grund – a Vígszínház fiúzenekara, a Queen Real Jazz, Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor tolmácsolásában Queen-örökzöldeket hallgathatunk.

Az Óbudai Nyár közönsége nem csak a kerület kulturális életéből kap ízelítőt, megismerkedhet hagyományainkkal is. A több mint 250 éves múlttal büszkélkedő Óbudai Búcsú színes forgataggal várja vendégeit. Az Óbudai Búcsút az Alma együttes koncertje nyitja, később bemutatkoznak a német nemzetiségi hagyományőrző egyesületek, részesei lehetünk a hagyományos kórustalálkozónak, s ezúttal is fellépnek majd a nagy kedvencek Ötvös Csilla énekesnő és növendékei és Zwickl Mihály fúvószenekara. A napot Szikora Róbert és az R-GO koncertje zárja.

A 3K előtti Pethe Ferenc téren, újból ingyenes utcaszínházi előadásra várjuk a nagyérdeműt, ahol egy új felfogásban láthatják Shakespeare népszerű darabját a Rómeó és Júlia-t.

A Kobuci Kertmoziban ingyenesen, a Csobánka téren mindössze 500 Ft-ért nagysikerű filmek sora szórakoztatja a mozirajongókat.

A világzene és a blues híveinek is tartogatnak meglepetést. A Kobuci kertben egyhetes Blues Fesztivált rendeznek hazai és külföldi fellépőkkel.

A kerület múzeumai is gazdag választékkal várják a látogatókat, s nem csak a Múzeumok éjszakáján lesz érdemes ellátogatni az Óbudai Múzeum, az Aquincumi Múzeum, a Goldberger Textilipari gyűjtemény tárlataira és programjaira.

A kerület több ismert és elismert képzőművésznek ad otthont, így az Óbudai Nyár programjában mindig remek kiállítások szerepelnek. Lassan már megszokja a közönség, hogy itt nemcsak galériákban találkozhat műalkotásokkal, hanem a Kórház utcai szabadtéri tárlaton is, s idén izgalmas fotókiállítással kapcsolódik a programba az Óbudai Promenád is.

Békásmegyeren, folytatva a hagyományokat a Csobánka tér-zene csábítja a látogatókat, ahol változatos műfajú koncerteket rendeznek az Aelia Sabina Percussion Orchestra, a Széll Kulturális Egyesület részvételével és Balkán csokrot adnak át a kerület bolgár, görög, román és a szerb nemzetiségi önkormányzatainak kulturális csoportjai.

Az Óbudai Nyár részletes programjáért ide kattintson: www.obudainyar.hu.

A fesztivál a Facebookon is elérhető.

Itt az Alma zenekar beharangozója az Óbudai Búcsúhoz:

Itt pedig Szikora Róbert és az R-GO kedvcsinálója szintén a június 24-ei, vasárnapi ingyenes koncerthez:

https://recorder.blog.hu/2018/06/19/megint_bekoszontott_az_obudai_nyar_szikora_robert_es_queen-slagerek_varjak_a_nagyerdemut
Megint beköszöntött az Óbudai Nyár, Szikora Róbert és az R-GO, sőt Queen-slágerek is várják a nagyérdeműt

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr2114058256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása