"Légy jó mindenkihez, akit szeretsz" - üzente halála előtt a Frightened Rabbit énekese

2018.05.11. 13:47, RRRecorder

frightened_rabbit.jpg

A 36 évesen elhunyt Scott Hutchison dalaiban, interjúiban gyakran beszélt mentális problémáiról; utolsó interjújában az öngyilkosságról szóló daláról azt mondta: "90%-ban tényleg megtörtént velem".

A skót indie zenekar Frightened Rabbit május 9-én jelentette be, hogy a frontember egy ideje már eltűnt, és "lehetséges, hogy olyan törékeny állapotban van, amikor nem tudja a maga számára legjobb döntéseket meghozni". A rendőrség két nap múlva azt közölte, hogy találtak egy holttestet, majd azonosították, hogy Scott Hutchison volt az.

Eltűnése előtt az énekes ezt posztolta a Twitterre: "Légy jó mindenkihez, akit szeretsz. Ez nem magától értetődő, ami engem nagyon bánt. Nem éltem ennek a mércének megfelelően, és ez megöl engem. Légy szíves, öleld meg a szeretteidet. Most eltávozom. Köszönöm."

Hutchison - mint kiderült - utolsó interjújában végigvette korábbi lemezeit. Az áttörést meghozó, 2008-as The Midnight Organ Fight egyik daláról hosszabban is beszélt. A Floating In The Forth szövegében a lírai én az öngyilkosság különféle módjairól elmélkedik, miután elhagyták; bár igaz, végül az öngyilkosságot "egy másik napra", aztán évre halasztja. Hutchison azt mondta róla, hogy tulajdonképpen ez egy reményteli lemez - hiszen nem ölte meg magát. Bevallotta, hogy amiről a dalban szó van, valóban megtörtént vele, "a való életben a 90%-áig eljutottam". Éppen ezért nehéz előadni élőben, ugyanakkor örömteli is, hogy "mindezen átmentem, de élek, ott állok a színpadon, és ezt a dalt éneklem." Ugyanitt jelenlegi állapotáról azt mondta, hogy "elég jó. Közepes. Napról napra egy erős hatos a tízből. Nem hiszem, hogy ennél többen nagyon reménykedhetnék. Az élet negatív dolgai nagy vonzerőt gyakorolnak rám, aztán el is nyelnek. Úgyhogy egy hatossal kiegyezem."


Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

https://recorder.blog.hu/2018/05/11/_legy_jo_mindenkihez_akit_szeretsz_uzente_halala_elott_a_frightened_rabbit_enekese
"Légy jó mindenkihez, akit szeretsz" - üzente halála előtt a Frightened Rabbit énekese
süti beállítások módosítása