A Meszecsinka zenéjére hullámzik az orosz táj - videópremier

2018.05.07. 11:27, RRRecorder

meszecsinka_garmarna_17_02_2018_08.jpg

Oláh Annamária felvette az orosz téli tájat a vonat ablakából, aztán rájött, hogy mennyire illik hozzá a Meszecsinka egyik dala. Így született az egyszerű, de hipnotikus videó, ami először itt látható.

A Mecsecsinkának nem ez az első ilyen utazás közben forgatott "hangulatklipje" (lásd ezt a Bulgáriában készült videót); és más esetekben is komolyan részt vesznek a klipek forgatásában, hiszen ezeket nem puszta promóciós eszköznek tekintik. A 2016-ban megjelent, nemrég világzenei Fonogrammal díjazott Álomban ébren című album Miért nem látsz? című számához készült videó pedig teljes egészében Oláh Annamária felvétele, mindössze annyi trükkel, hogy a felétől vízszintesen tükrözve van.

Az énekesnő a Recordernek ezt mesélte a születéséről: "Idén februárban turnéztunk Oroszországban, és vonattal mentünk egyik városból a másikba, és csak úgy felvettem a suhanó tájat, ami már akkor is teljesen magával ragadott. Pár hete újra megnéztem a felvételt, és egyből beugrott ez a dal, alátettem és beszippantott. Pontosan hozza a szám hullámzását, folyását, és hihetetlen, ahogy együtt mozog vele. Ha megfigyeljük, sokszor lekíséri a dallamot a váltakozó táj, az elemek. Nem egy szokványos klip, pont olyan, mint a zenénk. Ha a folyamatos suhanó képet nézzük, egy idő után átkapcsol, és üres állapotba hoz, akárcsak maga a dal. A legjobb nagyobb hangerővel hallgatni, teljes ráfókuszálásban."

A zenekar másik alaptagja, Biljarszki Emil pedig művészettörténeti kontextusba helyezte a videót: "Oroszország végtelen tájain való utazás sok mindenkit megihletett már. 1790-ben A. Radiscsev Utazás Szentpétervárból Moszkvába c. elbeszéléséért börtönbe került, mivel bemutatta szépítés nélkül az oroszországi állapotokat. Mások a természet szépségét vagy a hosszú utazás kiváltotta állapotokat írták/festették le. Ma a Youtube-on találni Gogol hangoskönyvet, amelyet a transzszibériai expresszről nyíló látvány kísér, a Moszkva-Vlagyivosztok hat napos vonatút alatt készített vlogot és potyautasként Kerouac módjára országot bejáró csavargók úti beszámolóit. Turnéink során mi is utaztunk párszor Szentpétervárból Moszkvába vonaton és minket is elringatott a táj. Íme az eredmény."

A Meszecsinka tehát idén már járt Oroszországban, májusban megy Németországba, de előtte még adnak egy különleges koncertet a Kobuci Kertben. Május 10-én vadonatúj dalok is megszólalnak majd, és először csatlakoznak a zenekarhoz tűzzsonglőrök az Aserdus Produkcióból, akik kifejezetten Meszecsinka zenéjére készítenek koreográfiát. Jelen lesz az állandó vendég Karen Arutyunyan, valamint VJ is kiegészíti a látványt. Jegyvásárlás ittevent itt. A Meszecsinka a Facebookon itt található. A fotót Szvetlana Kovalenko készítette.

Címkék: premier meszecsinka
https://recorder.blog.hu/2018/05/07/a_meszecsinka_zenejere_hullamzik_az_orosz_taj_videopremier
A Meszecsinka zenéjére hullámzik az orosz táj - videópremier
süti beállítások módosítása