A gitár a főszerepben, Budapesten és Szegeden

2018.04.03. 13:55, RRRecorder

kanengiser.jpg

A 19. Szegedi Nemzetközi Gitár Fesztiválon klasszikus és könnyűzene is szól a gitáron, lesz többszörös Grammy-díjas vendég és verseny is.

Tizenkilencedszerre rendezik meg a fesztivált, ami idéntől a EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative nemzetközi együttműködés részese. Továbbá 2018-ban nemcsak Szegeden, hanem Budapesten is tartanak programokat, ráadásul az interneten élő közvetítés is lesz. A koncertek mellett gitárverseny is lesz, illetve korábbi ilyenek győztesei mutatkoznak be; lesz gitároktatás amatőröknek, a profik pedig mesterkurzusra jelentkezhetnek.

A Nemzetközi Gitár Fesztiválra számos országból jönnek vendégek, Európán kívülről is például Brazíliából. A legnagyobb név az amerikai William Kanengiser klasszikus gitáros, aki a Los Angeles Guitar Quartet és a Atlanta Symphony Orchestra tagjaként egyaránt kapott már Grammy-díjat. Ő április 15-én, a szegedi IH Rendezvényközpontban tartott gálaesten lép fel, és mesterkurzust is tart.

Budapesten április 9-től 12-ig, Szegeden pedig április 11-től 15-ig lesznek a fesztivál programjai. A kurzusokra jelentkezni, programokat böngészni, jegyeket vásárolni a fesztivál honlapján lehet.

https://recorder.blog.hu/2018/04/03/a_gitar_a_foszerepben_budapesten_es_szegeden
A gitár a főszerepben, Budapesten és Szegeden
süti beállítások módosítása