Go-Kart Mozart: Mozart Estate Present Go-Kart Mozart In „Mozart’s Mini-Mart” (lemezkritika)

2018.03.28. 15:40, rerecorder

go-kart_mozart.jpg

Lawrence a popzene egyik nagy alulbecsült figurája. De ez ne tántorítson el minket attól, hogy legújabb lemezét gyorsan befogadjuk, sőt. Már csak azért is, meg azért is, mert az előzőt beválogattuk a kedvenc 2012-es albumaink közé.

go-kart_lp.jpgKiadó: West Midlands

Megjelenés: 2018. március

Stílus: novelty-bubblegum-synth-glamrock

Kulcsdal: A New World

Felt. Denim. Go-Kart Mozart. We love Lawrence forever. Szól a mókás és nagyon jól kinéző pólófelirat. És majdnem mindent összefoglal a friss Mozart Estate Present Go-Kart Mozart In „Mozart’s Mini-Mart” album előadójával kapcsolatban. A zenész Lawrence. Akinek eddig három zenekara volt, igaz mindegyikben ő volt a meghatározó tag. A Felt tíz nagylemezt és tíz kislemezt adott ki a nyolcvanas években és megszűnt. Janglepopos, dreampopos, pszichpopos, posztpunkos indie-t játszottak, nagyon szerethetőt, mint amilyen Lawrence maga, az örökké szerethető figura. Aki aztán a kilencvenes években a Denim név mögé bújt és kiadott egy britpopot megelőlegező és egy azt legyilkoló rágógumi-glam-szintipop lemezt, mindkettő csodás anyag. Azóta pedig Go-Kart Mozart néven nyomja, nagyjából ugyanezzel, ugyanolyan lassított tempóban, de ugyanilyen magas színvonalon, mindahányszor új kiadvánnyal jelentkezik. Persze már az beszédes, hogy a Go-Kart Mozart afféle bosszúból indult, a Denim-lemezek kereskedelmi sikertelensége szülte frusztrációban, mint a „világ első b-oldalas zenekara.” Hogy a Go-Kart-anyagok nem kislemez b-oldalas minőségűek, azt mondani sem kell, habár a 2005-ös második (Tearing Up The Album Chart – mily ironikus cím, mint Lawrence majdnem minden dala) és a 2012-es harmadik (On The Hot Dog Streets) lemezek számos újravett, újraírt dalt tartalmaznak a kiadatlanul maradt harmadik Denim-LP-ről.

A friss, negyedik Mozart-mű pedig eredetileg az előző (amúgy remek dokumentumfilmmel – Lawrence Of Belgravia – is kísért) korong kiegészítő mini-LP-je lett volna, de egyre húzódott a megjelenése és hízott 17 számos nagyszabássá. Vagyis dehogy. Szerethető, fülbemászó, mindig mocskosul ironikus (néhány pillanatra fárasztóan szarkasztikus), slágeres dalcsokorrá, amik közül egy sem fog kiemelkedni slágerré. De ezt eddigre alighanem mindenki – inkluzíve Lawrence – elfogadta és így szereti. Mert aki csak hallja, szeretni fogja ezt a szuperül feldobó, könnyen fogyasztható, mókás lemezt. Egy falatnyi Mozart-minőség. Mozart-golyó.

8.5/10

Dömötör Endre


a friss lemez: 





tictac650_2.png

https://recorder.blog.hu/2018/03/28/go-kart_mozart_mozart_estate_present_go-kart_mozart_in_mozart_s_mini-mart_lemezkritika
Go-Kart Mozart: Mozart Estate Present Go-Kart Mozart In „Mozart’s Mini-Mart” (lemezkritika)
süti beállítások módosítása