Nem brexit, BETWIXT! - Itt a pécsi dj-producer-kollektíva első válogatása a negyedik szülinap ünnepére!

2018.03.22. 09:00, rerecorder

btwxt_02.JPG

49. Recorder magazin Pécs & pop fókuszában mutattuk be BØC-ot (azaz Iváncza Boglárkát), aki bő tíz éve kapcsolódott be a pécsi éjszakai élet eseményeinek alakításába, majd a Betwixt dj-kollektíva „anyukájaként" lendített a tánczenei színtéren. Most a csapat negyedik születésnapjára egy válogatáslemezt jelentettek meg. A Blueprint a Betwixt zenei ujjlenyomata.

A BETWIXT pécsi underground elektronikus zenei kollektíva a negyedik születésnapját ünnepli, aminek meg is adják a módját: a tagok és rendszeres fellépők zenéiből egy hétszámos albumot jelentetnek meg.

"Négynegyedek, törtek, klasszikusok, újsulisok, gyakorlottak, kezdők: a BETWIXT szívügye, hogy egy olyan platform legyen, ahol találkozik egymással a mainstream és az underground, a tapasztalt producer és az élete második szettjét játszó dj. Ez a pezsgő eklektika adja a bulik savaborsát és a csapat ars poeticáját" - állítja magáról a társaság.

A betwixterek között szép számmal találni producereket (akik közül többen a budapesti imPro School végzett diákjai vagy oktatói), és zenészeket is, így az eddig főként bulisorozatként működő kollektíva a szülinapra egy közös lemez megjelentetésének ötletével állt elő. Ennek lenyomata a Blueprint című első válogatásalbum, a BETWIXT esszenciája.

btwxt_01.jpg


"A lemez az imProban frissen végzett BRSK üde, trópusi ihletésű négynegyedével kezdődik. Ezután jön a Junkie Jack Flash-ből ismert Pető Szabolcs, aki Kelemannel karöltve a bluesosan dögös gitártémát trapből merítő basszusokkal vegyíti. Bomber pedig folytatja a kellemesen elszállós elektronikák sorát egy lassabb, instrumentális hiphop felé kacsintó darabbal. Az album második felét BandiT egy hiphop, reggae, garage elemeket ötvöző basszuszenével indítja. oollvvrr - aki a Kaktus zenekar oszlopos tagja - a megjelenés legmorcosabb darabját hozza egy jó kis fejleszedős halftime drum & bass-szel. Végezetül visszatérünk a négynegyedekhez illbennel, aki egy germán ihletésű technóval köszön be, majd Ferko, az imPro oktatója vezeti le az albumot egy pozitív kicsengésű ambienttel."

betwixt_blueprint.jpgÉs hogy miért pont most jelenik meg az első ilyen kompiláció? Természetesen a negyedik születésnap az apropó. Több tucat magyar dj és producer mellett olyan nevek is megfordultak már a bulijaikon, mint Eli & Fur, Eton Messy vagy a Maribou State. A most szombati, március 24-i szülinapi bulijukon pedig az eddigi legátfogóbb képet fogják adni magukról a Made In Pécs Caféban – nem elég, hogy a kollektíva összes állandó tagja, tehát pontosan 11 dj fel fog lépni, a Babé Sila - Siaga duó és a londoni fwdslxsh is beugrik egy-egy vendégszett erejéig!

a Blueprint tracklistje:

01. BRSKAllineed
02. Pető Szabolcs feat. Keleman x baqBíborka
03. BomberMolly
04. BandiTThe BeaT
05. oollvvrrHalf Time
06. illbenDisturbance
07. FerkoMy Own Happiness


BETWIXT WEB: https://betwixt.hu
BETWIXT FB: betwixtmusic

SZÜLINAPI ESEMÉNY: 4 years of BETWIXT w/ fwdslsxh (UK), Babé Sila


a válogatás a Bandcampen meg is vásárolható

https://recorder.blog.hu/2018/03/22/nem_brexit_betwixt_itt_a_pecsi_dj-producer-kollektiva_elso_valogatasa_a_negyedik_szulinap_unnepere
Nem brexit, BETWIXT! - Itt a pécsi dj-producer-kollektíva első válogatása a negyedik szülinap ünnepére!
süti beállítások módosítása