Magyarradar – Ohnody

2018.02.20. 11:38, corecorder

ohnody.jpg

Hegyi Dóri, azaz Ohnody már az elmúlt években időről időre felbukkant különböző előadókkal közös dalokban (Belau, mïus, iamyank), de csak idénre állította össze Nude című debütáló kiadványát. A kiváló négyszámos EP (amelyről a Water klipjét itt a Recorderen mutattuk be) az érzelmi feszültségek és a szerelem témáit járja körül, finom, érzékeny és melankolikus – február 23-án pedig a Brody Studiosban élőben is meghallgatható Iamyank Artreyu's Horse ambientprojektjével együtt, addig is, Dóri bemutatja önmagát.

Indulás éve: 2017.

Honnan: Székesfehérvár, de jelenleg Budapesten élek.

Tagok: Az Ohnody a szólóprojektem, amiben egyedül szerzem a dalaimat. Egy számom van, a Water, amelynek alapja Lotfi Árzsáng (High Love, Baba Aziz) munkája.

Stílus: Ha a kislemezt nézzük, akkor alternatív indie talán. Picit nehéz behatárolni, mert a rajta lévő összes dalt más időszakomban szereztem.

Hatások: Nagy hatással van rám a népzene és minden olyan modern zene, amiben erősen él a folklór, a ‘90-es évekből kinövő triphop és az alternatív indie/rock. Ez egyelőre még nem hallatszik a munkámon. A Nude-ra leginkább pillanatnyi zenei hangulatok voltak hatással. Még keresgéltem saját magamat, amikor megírtam a számokat.

Kiadók: Théque Records.

ohnody-nude_1.jpgTörténet: Kiskoromban kaptam egy Bösendorfert, így először azon klimpíroztam, aztán zenei suliba jártam, mindennapos kóruspróbákkal, furulya- és szolfézsórákkal. Imádtam. Később kitaláltam, hogy megtanulok gitározni és eljártam tanárhoz. Nem szeretem a kötöttségeket, úgyhogy aztán tanár nélkül zongoráztam és gitároztam leginkább magamnak. Így kezdtem el számokat írni, feldolgozásokat készíteni, blogoltam a felvételekről. Így talált rám Fodor Máriusz, Toldi Miki (Magashegyi Underground, The Rocket Science, egykori Kaukázus) és később Iamyank (iamyank, Atreyu’s Horse) is. Kicsivel később a Máriusszal és Mikivel közösen írt Step Out című számunkat már a Petőfi Rádióban játszották. Egy évre rá felvételiztem Walesben egy ottani egyetem populáris zene szakára és felvettek. Ekkor főként Cardiffban tevékenykedtem, koncerteztem. Elég komolyan vettem a feladatot, egyetlen külföldiként csak két másik emberkével egyetemben végeztem a szakról, mindenből legjobb jeggyel és kaptam egy zeneszerzői kitüntetést is. Erre nagyon büszke vagyok :).  Miután hazaköltöztem nem annyira találtam a helyemet, az itthoni ‘zenei trendek’ teljesen másak, mint amiket kint megszoktam. Persze pörögtek a dolgok, Kedves Petivel (Belau) írt számunk, az Island Of Promise annyira elnyerte a hallgatóság tetszését, hogy az HBO-n futó Aranyélet című műsor egyik jelenete alatt és különböző reklámokban is felcsendült. Az Álmos Gerivel (mïus) kihozott dalaink pedig nemzetközi rádiókban is hallhatóak voltak. Közben a mïus sikerei révén Berlinben stúdiózhattam a Sonar Kollektivvel, ami óriási tapasztalat volt és persze nagy megtiszteltetés, ha azt nézzük, hogy előttem mekkora sztárok énekeltek abban a teremben. Kellett pár év, mire összeszedtem a bátorságomat és kitaláltam, hogy Ohnody név alatt kihozom az addig elkészült anyagaimat. Ónody volt a nagymamám nagymamájának a vezetékneve. A családomnak ezen az ágán elég sokan művészek voltak. A közeli rokonságban a mamám egyik húgán és rajtam kívül senkiben semmilyen művészeti hajlam nincs (legalábbis nem tudok róla). Úgyhogy ez a név egyfajta köszönetnyilvánítás és tisztelgés. 


KÜLFÖLDI ZENESULIK, AVAGY MÁSOK HOGYAN CSINÁLJÁK - HEGYI DÓRI ITT MESÉL WALES-I TAPASZTALATAIRÓL.


Megjelenések: Nude 2018, Théque Records.

Küldetés: A legfontosabb nekem az, hogy mindig maradjak önazonos, hogy soha ne legyek teljesen megelégedve magammal, hogy a zeném művészeti alkotásként legyen benne az emberek fejében, hogy érzéseket tudjak kiváltani és közvetíteni a hangommal.

Jövőkép: Szeretném megmutatni a magyar számaimat is. Ha összejönnek a terveim, akkor hamarosan Londonba költözöm és megpróbálom ott is megszerettetni a zenémet.

Mellékprojektek: Mïus.

Szexepil: Van egy lábujjam, ami kicsit furán sikerült… neki például van humora és szerintem a humor szuper vonzó :D. Ha mélyebben értelmezem és a zenére gondolok, akkor szerintem az őszinteség a szexepilem.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Olyan sok van :). Az a legnagyobb elismerés, amikor valaki azért ír nekem üzenetet, hogy megköszönje azt, hogy zenélek, vagy azt, hogy megírtam egy számot. Minden felkérés, közreműködés, interjú, rádiós lejátszás a legnagyobb eredmény, mert mindegyik egy lépcsőfok a végtelenbe és tovább.


Ohnody közelgő koncertjének Facebook-eseményoldala


a Nude című debüt EP:


a Water dalhoz készült videoklip:

https://recorder.blog.hu/2018/02/20/magyarradar_ohnody
Magyarradar – Ohnody
süti beállítások módosítása