Magyarradar – Lost Hype

2018.02.05. 12:57, rerecorder

losthype_photo.jpg

Tavaly alakult egy zenekar, amely egy eddig rejtőzködő dalszerző-énekes-gitáros, Haszon Sándor és három, egykor népszerű és/vagy legendás együttesből (Kimnowak, The Perfect Name, Máyusi Kalapács stb.) ismert zenész közös zenei törekvéseit valósítja meg. A Lost Hype hájpja egyáltalán nem elveszett ügy, eddigi két klipes daluk perfekt és friss alterock.

Megalakulás éve: 2017.

Honnan: Budapest.

Tagok: Haszon Sándor (ének, gitár), Molnár László (gitár), Nagy Gergely (basszusgitár), Libertényi Péter (dob).

Stílus: A közös nevező nálunk valahol a pop, pszichedelikus rock és indie háromszögében van, de beúsznak a képbe olyan vonulatok is, mint a new wave, artpop, posztpunk, britpop és szintipop. 

Hatások: Minden hatott és hat ránk. Napi minimum három óra zenehallgatásba sok régi és új impulzus belefér. Az elmúlt két hétben a Pink Floydot, a Smithst, a Stone Rosest, Bowie-t, a Blurt, a Radioheadet, a Tears For Fearst, Peter Gabrielt emlegettük egymásnak. Rendkívül sablonos, de így van. A most olvasható mondatban pedig a mai kedvencek végtelen sorolgatásába is belekezdtünk, de végül visszatöröltük és csak ezt írtuk helyette.

Kiadó: Nincs.

losthype_cover.jpgTörténet: A Lost Hype egy zenei értelemben „múlt nélküli ember” kezdeményezése. Haszon Sándor olyan énekes-gitáros-dalszerző, akinek mostanáig egyetlen zenekara, hangzó projektje sem volt. Volt viszont egy rakás dala és ezekhez tavaly zenekart is talált. Molnár László gitáros, Nagy Gergely basszusgitáros és Libertényi Péter dobos viszont már a ’80-as évek budapesti zenei underground időszakában jelen voltak. A felállás nemrég alakult ki, az első dalokon még Michael Zwecker (Chinese Rolex, korábban Kispál és a Borz) dobolt. Ha már itt tartunk: Nagy Gergelyt a Kimnowakból és az Eat me!-ből, Molnár Lászlót a The Perfect Name-ből, Libertényi Pétert a Máyusi Kalapács, a Love, a Central Europe és Dance zenekarokból ismerhetik sokan. Szabó Tamást (Tonyo) a Maneuver Maneuver jelenlegi és a The Moog egykori tagját szintén már régebbi ismeretség köti a zenekar tagjaihoz. Ő végzi a produceri munkákat a Lost Hype felvételein.

Megjelenések: Az első két számos EP idén januárban jelent meg (EP 2018). Ehhez a két dalhoz még tavaly év végén klipek is készültek. Az első videót, a Heap Of Hearts dalhoz a gitáros, Molnár László fia, Molnár Dániel és barátai, Stámusz Dániel és Benjámin János készítették, azaz a Palladio filmprodukciós cég. A napokban megjelent a második klip is, a Spin Wash Blues című dalhoz.

Küldetés: Mindent – így a zenét is – úgy csinálni, ahogy jólesik. A nagyratörő távlati célok felé lépésenként haladunk. Szeretnénk egy teljes lemezt csinálni idén, illetve természetesen élőben játszani.

Jövőkép: Egy új dal után egy másik új dal.

Szexepil: A Sexepil az egy jó magyar zenekar volt.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A legnagyobb eredmény az, amikor négy ember boldogságot szerez magának és egymásnak azzal, hogy egy szép helyen rendszeresen összejön és dalokat csinál. Mindezt főleg azért, mert mindig is erre vágytak. A legnagyobb elismerés eddig az a sok ismerős és néhány zenészismerős dicsérete, amit kapunk.


a Heap Of Hearts szép kivitelezésű performansz videója: 


és a Spin Wash Blues friss, az esti Margit hídon szédítő klipje: 


a Lost Hype Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2018/02/05/magyarradar_lost_hype
Magyarradar – Lost Hype
süti beállítások módosítása