Iceage és Acid Arab a Bánkitón

2018.01.31. 10:29, RRRecorder

iceage.jpg

Bejelentették az első sor nevet a július 11. és 14. között tartott fesztiválra, két nagyon izgalmas külföldi is van köztük.

A dán Iceage 2011-ben tarolta le a zenei sajtót: zajos, kaotikus punkzenéjük a kritikusok szerint új energiát hozott a punkba. 2013-as lemezük ezen a vonalon ment tovább, kicsit érettebb módon; 2014-ben viszont mindenkit megleptek country-s, hegedűt, fúvósokat, zongorát bevető albumukkal. Aztán hosszabb ideig nem lehetett hallani róluk (a frontember Elias Bender-Ronnenfelt indított egy másik együttest Marching Church néven), idén viszont már bőségesen játszanak új számokat a koncerteken, úgyhogy egyelőre cím nélküli negyedik albumukat megtaláljuk az "ezeket a lemezeket várjuk a legjobban" listákon. 2013-ban játszottak a Dürerben.

Az Acid Arab francia duó neve majdnem mindent elárul róluk: elektronikus tánczene és keleti zenék találkoznak - ez utóbbi szó fontos, hiszen így jellemzik magukat: "ez nem fúzió, ez nem mix, ez találkozás". Guido Minisky és Hervé Carvalho eddig egy nagylemezt jelentetett meg (Musique De France, 2016), valamint válogatásokat raktak össze a francia elektronikus élvonal hasonló filozófiájú számaiból. 2015-ben az A38-on hallhatta őket élőben a magyar közönség.

Mellettük bejelentett még a Bánkitó egy nagy halom magyar fellépőt: hiperkarma, Esti Kornél, Middlemist Red, Blahalousiana, Szabó Benedek és a Galaxisok, Dope Calypso, Deep Glaze, Rock Band For Old Men, Krúbi, EU Cannibal.

A július 11. és 14. között tartott fesztiválra bérletet itt lehet vásárolni.

 

 

https://recorder.blog.hu/2018/01/31/iceage_es_acid_arab_a_bankiton
Iceage és Acid Arab a Bánkitón
süti beállítások módosítása