Búcsúzik a színpadtól Elton John, de előtte lenyom több mint 300 koncertet

2018.01.24. 22:22, RRRecorder

elton_john.jpg

Idén kezdődik, 2021-ig tart a búcsúturné. A zenélést azután sem fejezné be.

Elton John Farewell Yellow Brick Road címre keresztelte nagyszabású búcsúturnéját, 1973-as Goodbye Yellow Brick Road című albuma után - mint az életművét áttekintő cikkünkben írtuk, ez volt az egyik legjobb lemeze. A szeptemberben induló turné nagyjából három évig tart, és azután szeretne több időt tölteni a családjával; két fia, Elijah és Zachary 8 és 10 éves lesz 2021-ben, ami "nagyon fontos időszak a gyerekek életében". A zenélést nem akarja abbahagyni azután sem: "remélhetőleg fogok még lemezeket készíteni, zenét írni; ha minden jól megy, életem végéig kreatív szeretnék maradni. De leginkább a srácokat viszem majd meccsekre" - mondta. Cáfolta, hogy egészségi állapota lenne az oka a búcsúnak: "aki elvállal 300 koncertet, az nem lehet rossz bőrben". Természetesen élete legfantasztikusabb produkciójával szeretne búcsúzni.

18+ ELTON JOHN PÉNISZGYŰRŰT KAPOTT NÁSZAJÁNDÉKBA EMINEMTŐL

Egyelőre nem jelentették be az összes dátumot; mindenesetre a már meghirdetett show-k között van egy bécsi (2019. május 2-án, Facebook esemény itt), egy krakkói és egy prágai, de budapesti nincs.

A turné közben, jövőre fog megjelenni Crazy Life című önéletrajza, amit a Guardian neves zenekritikusa, Alexis Petridis segítségével írt. Azt ígéri, hogy nem lesznek benne tabutémák.

További érdekesség, hogy azt, hogy a bejelentést egy VR-videó vezette fel, és azt, hogy lesz valami fontos esemény, egy való világbeli, de szintén VR-rel kiegészített esemény harangozta be (ez a második videó alább):

 

Címkék: elton john
https://recorder.blog.hu/2018/01/24/bucsuzik_a_szinpadtol_elton_john_de_elotte_lenyom_tobb_mint_300_koncertet
Búcsúzik a színpadtól Elton John, de előtte lenyom több mint 300 koncertet
süti beállítások módosítása