Csak a sörözéssel kellett foglalkoznunk – KLOGGS-videópremier

2018.01.23. 15:07, RRRecorder

kloggs.jpg

Itt az KLOGGS hangulatos új klipje: a kísérleti garázspopot játszó zenekar egy tehetségkutató nyerteseként nem mástt csinált, mint mászkált, Rusek pedig telefonnal filmezte őket.

Magyarradar rovatunkban itt mutatkozott be az – akkor még trió, azóta négytagúvá bővült – KLOGGS, akik stílusukat experimentális garázs-popként határozzák meg. Vagyis vannak benne megjegyezhető dallamok, elektronikus elemek, de zúzások és szokatlan (matekos) ütemek, a szabályostól eltérő dalszerkezetek is. A felállás sem épp mindennapi: két szinti – gitár – dob. 

kloggs_300.jpgFebruárban érkezik az új EP-jük (a korábbi kettőt mi mutattuk be a Recorderen), erről pedig itt az első klip, amit az undergroundban igen sokat foglalkoztatott Rusek rendezett. A Patience születéséről így mesélt a Recordernek Lévai Péter (gitár, vokál): „Megnyertük a Dreher tehetségkutatóját és ezzel együtt egy pénzösszeget, amit lemezfelvételre kellett volna költenünk. Vviszont mivel épp egy lemezfelvétel közepén voltunk és a dreheresek is jófejek voltak, ezért a klip felvételére fordíthattuk a pénzt. Elkezdtünk a neten keresgélni, és nagyon tetszettek Rusek Gustave Tiger-es videói, ráírtunk, elküldtük neki az EP-t és ő választotta ki ezt a számot. (Érdekesség, hogy más embereknél is puhatolóztunk és mindenkinek ez a szám tetszett.)

Találkoztunk, beszéltünk és amiben már az elejétől egyetértettünk, hogy egy jó hangulatú forgatást szeretnénk, szép végeredménnyel. A koncepciót, helyszíneket Rusek találta ki, szervezte meg, nekünk csak a sörözéssel, nézelődéssel kellett foglalkoznunk. Egy szó mint száz, jól éreztük magunkat, király volt, és elégedettek vagyunk a végeredménnyel. 10000000 puszi Ruseknek, Katának (Major Kata – fotós), Csabinak, és Rádinak (vágó).”

Rusek pedig a másik oldalról számolt be a klip születéséről: „Telefonnal vettünk fel mindent, amit már rég szerettem volna kipróbálni, és rettentő hálás vagyok a zenekarnak, amiért nem ijedtek meg ettől. Mert én, bevallom, picit féltem. De az első forgatási nap után már láttuk, hogy ezzel nem lesz gond. Ott egyébként felvettünk több megrendezett jelenetet is, de indokolatlanná vált, és mielőtt elindultunk Szlovéniába, eldőlt, hogy ha már klasszikus értelemben egy ’mászkál a zenekar’ videó készül, legalább legyen olyan, amilyenek ők. Így már a helyszínek adta lehetőség formálta ezt a narratíva nélküli, de személyesebb hangulatot hozzá. Biztos nehéz dolguk volt sokszor konkrét instrukció nélkül, de úgy voltam vele, hogy töltsek meg ezeket a tereket a maguk módján, ami szerintem bevált.” 

A KLOGGS a Facebookon itt található meg. Legközelebb január 27-én, szombaton lehet őket hallani az Aurórában, a Siketfajd és az OHM MAID társaságában, részletek itt.

 

Címkék: premier rusek kloggs
https://recorder.blog.hu/2018/01/23/csak_a_sorozessel_kellett_foglalkoznunk_kloggs-videopremier
Csak a sörözéssel kellett foglalkoznunk – KLOGGS-videópremier
süti beállítások módosítása