Kendrick Lamar a Szigeten!

2018.01.22. 15:16, RRRecorder

Elkezdték bejelenteni a neveket a 2018-as Szigetre, és már van is egy hatalmas fogás: az évtized (legalábbis: egyik) legfontosabb rappere, a sajtó és a közönség által is bálványozott Kendrick Lamar. Meg Liam Gallagher, Lykke Li, Kygo és a Mumford & Sons.

A Sziget bejelentett egy halom nevet az augusztus 8. és 15. között tartott idei fesztiválra. A legnagyobb fogás mellett a következőket árulták el: a tropical house egyik vezető alakja, Kygo; a folk-pop sztár Mumford & Sons; a nem-kell-bemutatni Liam Gallagher; a szomorú (alt)pop királynője, Lykke Li; az elsöprő koncertjeiről hamar elhíresült punkzenekar Shame; a tavaly nagyott nőtt indie-rock zenekar Wolf Alice; továbbá: Bastille, Parov Stelar, The Kooks, MO, Kaleo, Zara Larsson, Gogol Bordello, Clean Bandit, Blossoms, Milky Chance, Little Dragon, Cigarettes After Sex, Goo Goo Dolls, Fink, Seasick Steve, Nothing But Thieves, Slaves, Everything Everything, Lewis Capaldi, Lemaitre, La Femme. Joe Goddard, Above & Beyond, Ummet Ozcan, Sam Feldt, Jay Hardway, The Him, Alle Farben, WhoMadeWho, Perturbator.

Ha véletlenül valaki egyáltalán nem olvasott semmit a zenéről ebben az évtizedben, de szeretné megtudni, hogy ki is ez a Kendrick Lamar, gyorsan összefoglaljuk: Dr. Dre pártfogoltjaként indult, 2011-es Section.80 című albumával már a legnagyobb reménységek között emlegették, azóta pedig a legfontosabb, legjobb és legsikeresebb rapperek legalábbis egyike - de ha csak egyetlen legfontosabbat stb. kéne mondani az évtizedből, valószínűleg ő lenne az.

Elképesztően technikás rapper, politikailag tudatos, a feketék helyzetét és saját életét elmélyülten, irodalmi igényű szövegekben elemzi, albumaival nagyszabású történeteket mesél el. Zenéje egyaránt merít szülővárosa, Compton hagyományaiból (gengszterrap), a jazzből, funkból, soulból és a hiphop mai fejleményeiből. 2012-es Good Kid, M.A.A.D City, 2015-ös To Pimp a Butterfly és 2017-es DAMN. című lemezei kereskedelmileg és kritikailag is sikeresek voltak, a legtöbb lap az adott év top 10-ébe beválasztotta őket, sok egyenesen az első helyre. (Kritikáink a címekre kattintva olvashatók, összes Kendrick Lamar-témájú cikkünk pedig itt.) Hitelessége kikezdhetetlen, közben pedig olyan popsztárok hívják közreműködni, mint Beyoncé, Taylor Swift és a Maroon 5.

Egy bőséges válogatás a számaiból:

 

 

 

 

 

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2018/01/22/kendrick_lamar_a_szigeten
Kendrick Lamar a Szigeten!
süti beállítások módosítása