A norvég Sigrid lesz az év nagy befutója a BBC Sound Of 2018 szerint

2018.01.13. 15:55, RRRecorder

sigrid.jpg

Az első ötben ott szerepel a valójában már meglehetősen befutott Khalid is.

Szokás szerint megszavazta a brit szakma (konkrétan 173 DJ, kritikus, fesztiválszervező és korábban nyertes zenész), hogy kik lesznek szerintük az év nagy befutói. Az első helyre Sigrid került: a 21 éves norvég énekesnőnek alig néhány száma jelent meg, de már fellépett a Nobel-békedíj gáláján, és szerepelt Az Igazság Ligája filmzenéjében is. A BBC műsorvezetője, Annie Mac szerint Sigrid "szó szerint maga a tökéletes popsztár, akinek a dalait nagy élvezet a rádióban játszani".

Az első ötbe bekerült még Rex Orange County énekes-dalszerző, aki Tyler, The Creator számában is vendégszerepelt; a trapbe jazzes hatásokat vegyítő IAMDDB; az Amerikában már egymillió lemezt eladó soulpopos Khalid és az indiepopos, a kilencvenes éveket megidéző Pale Waves.

A BBC Sound Of... szavazások nyertesei között ott volt például Mika, Adele, Ellie Goulding, Jessie J, a HAIM és Sam Smith (teljes lista itt); azonban, mint a Guardian megjegyzi, az utóbbi két évben első helyen végzettek, Jack Garratt és Ray BLK már nem értek el a korábbiakhoz mérhető sikereket.

Az első öt egy-egy száma alább, alaposabban a BBC oldalán itt lehet velük megismerkedni.

 

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2018/01/13/a_norveg_sigrid_lesz_az_ev_nagy_befutoja_a_bbc_sound_of_2018_szerint
A norvég Sigrid lesz az év nagy befutója a BBC Sound Of 2018 szerint
süti beállítások módosítása