Keresünk valami állatos borítót és kirakjuk - Frozen Steak single- és videópremier

2017.12.19. 16:19, RRRecorder

frozen_steak.jpg

A tőlük megszokott blues-punk helyett inkább a pszichedélia jellemezi a Frozen Steak remek új, agaras dalát, amihez hozzácsaptak egy harcsás blues-klasszikust, valamint egy szelfivideót, amin sajnos alig látszik a fotogén gitár.

A nyers bluesfeldolgozásokkal indult, majd remek saját számokkal is előálló Frozen Steaket, vagyis Borza László és Demeter Ádám duóját bemutattuk már Magyarradar rovatunkban, most pedig az új, kétszámos single-t, és a - nem Black Keys-es! - új saját dalhoz videót hallhatják-láthatják olvasóink.

Borza László így számolt be részletesen arról, mit csinálnak mostanában, és hogyan született az új dal:

"Tavaly ősszel jelent meg a Chasing Foxes című, négy saját dalt tartalmazó EP-nk, azóta főleg a bluesfeldolgozásos vonallal foglalkoztunk (ami miatt anno megalakultunk), csináltunk egy kislemezt, meg ebben a témában pár koncertet.

Őszre viszont annyira felgyűltek a saját ötletek, hogy illett nekikezdeni felvenni őket; előbb egy rendes, egész estés lemezt akartunk, de ez nem is túl divatos formátum mostanában, meg a lassan készülő szövegek miatt csak nagyon sokára lett volna kész, ezért inkább egy-két számos kismezekben gondolkodunk. Vagyis ha kész egy-egy dal, akkor az eddigiekhez hasonlóan keresünk hozzá valami állatos fotót borítónak, és kirakjuk. Ha nagyon ráérünk, meg ötletünk is lesz, biztosan videózgatunk is majd. A dalok eléggé sokfélék lesznek, úgy fest.

A Greyhound című dalt a zenekarnak a Black Keyst nem is ismerő fele írta (én), reméljük most nem fog mindenki rájuk hivatkozni. A műfaja popzene, szerintem. Egy pár éve próbán improvizált téma (a villanyzongora játssza a kész dalban 0:12-től) hosszú dédelgetése nyomán született, a dobot leszámítva otthoni felvétel, szerepel benne a felvételkor három hónapos lányom, mert belekacagott az akusztikus gitár felvételébe a szomszéd szobából. Az alaptéma adta a felépítményt, diktálta, hogy legyen egy kis melankólia meg feszültség, meg egy kis feloldás is, a szöveget is ehhez igazítottuk hozzá: pár éve elkaptam valami blogbejegyzést vagy rádióinterjút vagy ilyesmit a versenykarrierjük után visszavonult, örökbe fogadott angol agarakról, meg a tönkrement ízületeikről, ezt a témát forgattam kicsit meg. Ádám pedig egy nagyon erős dobtémával kikerekítette.

Nem nagyon hasonlít az eddigi dalainkra, bluest meg nyomokban sem tartalmaz. A produkciós munkát szokás szerint Ádámdobos csinálta, elég pofás lett a hangzás, ilyesmit kerestünk (szokták kritizálni az effektezett, óverdrájvos éneket, de mi szeretjük). Érdekesség, hogy egy szintitéma van csak egy ezeréves analóg Yamahával játszva, a többi billentyűs hangszert (mellotron, wurlitzer zongora, Moog) MIDI gitárral utánoztam.

A videóra egészen más koncepciónk volt, mint ami végül látható, forgattunk is hozzá valamennyit, de a Ádámból előbújt a portréfotós a mellékesen, színesítőnek felvett fekete-fehér szelfivideó snitt láttán, és az egészet áttervezte ilyenre. Azt kicsit sajnálom, hogy a ritka fotogén fehér Jolana Vikomt gitár alig látszik. Az egyébként szuper hangú Jolana Typhoon basszusgitárról nem is beszélve, ami a fenti fotón szerepel.

A másik dal Robert Petway Catfish Blues című darabja, amit gyors, punkos verzióban már felvettünk, most a nyári koncertjeinkhez áthangszereltük (nem értek rá a beugró basszusgitárosaink, és így jobban működött). Annyira bírtam a dobgrúvot, amit Ádám kitalált alá, hogy fel kellett venni. A hangzást ennél jó kis hatvanas évek végi pszichedéliára vettük."

A Frozen Steak a Facebookon itt található. Ez tehát a videó:


Ez meg a kétszámos EP:

Címkék: premier frozen steak
https://recorder.blog.hu/2017/12/19/keresunk_valami_allatos_boritot_es_kirakjuk_frozen_steak_single-_es_videopremier
Keresünk valami állatos borítót és kirakjuk - Frozen Steak single- és videópremier
süti beállítások módosítása