Jövő májusban zenekaros felállású Bonobo-koncert is lesz a Budapest Parkban!

2017.12.18. 10:00, rerecorder

bonobo_25395835_1438213556304325_3354393510498899262_n.jpg

A múlt heti bejelentések (Queens Of The Stone Age, Billy Idol) után újabb nagy nevű előadó koncertjét tette közzé a Budapest Park. A 2017-ben is erős lemezt (Migration) kiadott Bonobo lép fel május 23-án Budapesten.

bonobo_migration.jpgAz angol származású, de Los Angeles-i bázisú zenész-producer-dj, Simon Green – ismertebb nevén Bonobo – az évek során az elektronikus zene egyik legismertebb alakjává nőtte ki magát. Hazánkban is megtöltötte már a Millenárist, de zenekarával nyáron az összes fontos nemzetközi fesztiválon megfordult, bérelt helye van a Sonaron, jövőre pedig duplakoncertet ad London egyik legmenőbb helyszínén, az Alexandra Palace-ben. Május 23-án pedig nálunk is bemutatja 2017-es sikerlemezét, a Migrationt!

Green első lemezét 2000-ben jelentette meg Animal Magic címmel, majd szinte rögtön ezután szárnyai alá vette őt az egyik legfontosabb, elektronikus zenével foglalkozó kiadó, a Ninja Tune. A kezdetektől fogva maga hangszereli és producereli lemezeit, így már a kétezres évek elejétől az újhullámos downtempo pionírjaként emlegetik, a Pitchfork például a szcéna kulcsfigurájának nevezte. Egyedisége abban rejlik, hogy az elektronikus zenét fűszerezi világzenével, ambienttel, a jazz-zel, sőt, néha belekeveredik egy kis tradicionális indiai népzene is – vagy mint új lemezénél: gyűjtött hangfelvételekkel. A végeredmény pedig egy nyugodt, chilles, mégis táncolható egyveleg, amit élőben rendes zenekari kísérettel szólaltat meg korunk egyik népszerű elektronikus zenei producere.

bonobo-neil-krug-dsc01778.jpg


Bonobo 2017-ben jelentkezett utoljára albummal, amin olyan vendégelőadók szerepelnek, mint Chet Faker, Rhye, Innov Gnawa és Hundred Waters. A sorban hatodik nagylemezt, illetve az ezen megtalálható Bambro Koyo Ganda című tracket pedig nemrég Grammy-díjra is jelölték. A Migration egyébként a Billboard 200-as listájára is felkerült (a Trance/Elektronika listát pedig vezette is), sőt, a hazai albumeladási listán, a MAHASZ Top 40-en is szerepelt. Az élőben tehát számos professzionális zenésszel kiegészülő Bonobo kritikailag és a közönség által is elismert albumát mutatja be május 23-án a Budapest Parkban.

Bonobo (UK)

Időpont: 2018. május 23.

Helyszín: Budapest Park

Facebook-esemény


Bonobo és a Cirrus klipje: 


Bonobo és a Bambro Koyo Ganda (feat Innov Gnawa): 


Bonobo élőben - Live on KEXP: 

Címkék: bonobo budapest park
https://recorder.blog.hu/2017/12/18/jovo_majusban_zenekaros_felallasu_bonobo-koncert_is_lesz_a_budapest_parkban
Jövő májusban zenekaros felállású Bonobo-koncert is lesz a Budapest Parkban!
süti beállítások módosítása