Batman és Superman az őstermelői piacon - Seven Seconds In The Future EP-premier

2017.12.18. 17:18, RRRecorder

7s_2.jpg

A színpadon improvizál kerek dalokat a Seven Seconds In The Future, olykor a közönség által megadott paraméterek szerint – például Batman és Superman titkos szerelméről. Ez mondjuk nem hallható az új EP-n , de három, egymásra odafigyelésből született dal igen.

Élő komponálás, vagyis olyan improvizáció, ami nem „elvont”, hanem a megszülető, csak élőben, csak egyszer hallható zene mégis dalszerű – így jellemzi magát a Seven Seconds In The Future. A dob, basszusgitár, zongora, gitár, szintetizátor, szaxofonok, fuvola, ének, rap, beatbox felállású zenekar játszott már breakversenyen és őstermelői piacon is a bemutatkozó szöveg szerint, és megnyerte a 2017-es Gozsdu Talent tehetségkutatót. Vannak olyan koncertjeik, ahol a közönség határozhatja meg, mi legyen a születő dal címe vagy műfaja, úgyhogy írtak már számot drum and bass-blues stílusban, illetve dubstep-számot Batman és Superman titkos szerelmi viszonyáról.

7s_300jpg.jpgAz ilyen zenét persze nehéz rögzíteni. Listen To Learn címmel most mégis itt egy EP, amit a SuperSize stúdióban vettek fel Takács Zoltán Jappán producerrel. A zenekarvezető Nagy Kristóf gitáros így mesélt a Recordernek a felvételekről: „A stúdiómunka elég egyedi módon zajlott. Improvizáltunk vagy tizenöt dalt, melyek közül utólag választottuk ki azt a hármat, ami az EP-n hallható. A Give It To Me volt az első, amiről a visszahallgatás után tudtuk: ezt biztosan ki akarjuk adni.

A dalok igazi üzenete nem a szövegben van, hanem abban, ahogyan készült(ek). Tizenegy teljesen különböző ember bement egy stúdióba, és csak azzal, hogy nagyon figyeltek egymásra, és megértették egymást, alkottak valamit. Mi minden változhatna, ha ezt mindenki át tudná ültetni a saját életébe, és még jobban odafigyelne az embertársaira, közvetlen környezetére, barátaira, családjára?”

Ez tehát az EP:

 


A Seven Seconds In The Future a Facebookon itt található. Rendszeresen koncerteznek, legközelebb 18-án az Auld Lang Syne jegyében. Fellépéseiket három kategóriába sorolják: vannak a Jam Masters című műfaji kalandozások; a Live Producing Show az, amikor a közönség kívánhat; Monsoon Jam néven pedig kéthetente házigazdaként várják jamelni a zenészeket – no meg ezt hallgatni a közönséget - a Lámpásban.

A zenekar felállása: Endrődi Leslie - rap, Kádár-Szabó Bence – ének, Suba Attila - ének, Herby Shaw - ének,Katók István – szaxofon, Vidákovich Izsák – szaxofon, Munkácsi Ádám – fuvola, Suki Flórián – billentyű, Heller Erik – basszusgitár, Bodnár Huba – dob, Nagy Kristóf – gitár.

https://recorder.blog.hu/2017/12/18/batman_es_superman_az_ostermeloi_piacon_seven_seconds_in_the_future_ep-premier
Batman és Superman az őstermelői piacon - Seven Seconds In The Future EP-premier
süti beállítások módosítása