Csak anarchia és tengerpart - a Trottel Records őszi kiadványai

2017.11.23. 15:20, RRRecorder

pdz.jpg

A Trottel Records színes vinyl-sorozattal ünnepelte idén a 25. születésnapját. A Pajtás Daloljunk válogatássorozat utolsó részét mutatjuk be, valamint a két másik őszi kiadványt: az ETA legendás koncertfelvételét, és a magyar hardcore seregszemléjét.

„Elkezdtük ezeket a válogatássorozatokat, a Pajtás Daloljunk kazettákat, amivel a saját színterünknek a zenei életét örökítettük meg” – mesélte az indulásról a Trottel kiadó (és zenekar) vezetője, Rupaszov Tamás nyáron megjelent nagyinterjúnkban. Ezeket eleveníti fel az idei négy, immár nem kazettán, hanem színes vinylen megjelent válogatás, amelynek utolsó darabja, a Z (hiszen X-szel és Y-nal kezdődött).

 


A válogatás egyik fő célja, hogy a kijelölt időhatáron belül (1981-1988) a lehető legszélesebb merítéssel mutassa be, földrajzilag is. A felkerült zenekarok: Seduxen (1988, Szombathely), Agydaganat (1982,  Nyíregyháza), Kizárt Dolog (1987, Eger), valamint az alábbi budapesti formációk: ETA, Razzia, Königh Péter, Lenin Körút (1985), Kisangyal, Hisztéria (1987). Különlegesség az egyik legkorábbi magyar punkzenekarok egyike, a Nagy Attila Kristóf, Szekeres Tamás és Jersabek Tibor felállású Lavina felvétele 1981-ből. A lemez zöld vinilen jött ki, szokás szerint fanzine melléklettel. 

Az ezt megelőző Trottel-kiadvány az ETA legendás, 1982-es koncertfelvétele, ami a Közgáz aulában készült,é s másolt kazettákon rongyorsa hallgatta több punkgeneráció. A hanganyagot az eredeti felvételből László Viktor (ETA, Sexepil) restaurálta, ő kérte fel a kiadót a megjelentetésére. Az ETA-LIVE-1982-DEAD átlátszó kék vinylen jelent meg.


Az őszi megjelenések sorát a Pajtás Daloljunk HC nyitotta színtelen, átlátszó lemezen. Ez a punk színtér hardcore zenekarait archiválja a 1984-88 közötti időszakból. A szereplő zenekarok: Marina Revue, Psycho, AMD, Leukémia, Bandanas, Utolsó Ítélet, Új élet és Kazányi.

 A lemezek megrendelhetők a Trottel Records honlapján. A kiadó a Facebookon itt van.

https://recorder.blog.hu/2017/11/23/csak_anarchia_es_tengerpart_a_trottel_records_oszi_kiadvanyai
Csak anarchia és tengerpart - a Trottel Records őszi kiadványai
süti beállítások módosítása