Trump lánya tiniként punk volt, mert szerette a Nirvanát + Trump-barát amatőr rapperek

2017.10.23. 11:02, RRRecorder

ivanka_trump_punk.jpg

Ivanka Trumpra hosszú távú hatást gyakorolt az a korszaka, amikor összekeverte a punkot a grunge-dzsal, és kékre festette a haját! És még: megrázó videók!

Donald Trump volt felesége, Ivana Trump kiadott egy könyet Raising Trump címmel, amiben lánya, a Fehér Házban komoly befolyással bíró Ivanka Trump is megszólal. A Cut közölt ebből egy hosszabb, igazán zavarba ejtő részletet arról, hogy Ivanka tiniként milyen lázadó korszakon esett át, és ez milyen hosszú távú hatást gyakorolt az ő személyiségére. Idézzük:

A kilencvenes években, a punk korszakomban nagyon szerettem a Nirvanát. A ruhatáram szakadt kordbársony farmernadrágokból és flannelingekből állt. Egy nap suli után kékre festettem a hajamat. Anyu nem örült ennek a döntésemnek. Rámnézett, aztán kiugrott a legközelebbi boltba, és vett egy flakon tízdolláros Nice'n Easyt. Aznap este erővel rávett, hogy a hajamat visszafessem szőkére. De a szín, amit választott, három árnyalattal világosabb volt, mint az eredeti hajszínem... és ezután nem volt már visszatérés!

Nem sokkal ezután történt, hogy Kurt Cobain, a Nirvana énekese, dalszerzője és gitárosa öngyilkosságot követett el. Sokkolt az eset, teljesen kétségbeestem. Anyunak fogalma sem volt arról, ki az a Kurt Cobain, és az együttérzése is véges volt. Miután huszonnégy órán át sírtam vigasztalhatatlanul, egyedül a szobámban - igazi melodráma -, anyu kirángatott onnan, hogy menjek le enni.

HA MÉG NEM LÁTTAD VOLNA, AZONNAL NÉZD MEG: FOTÓK A NIRVANA BUDAPESTI KONCERTJÉRŐL

A mindenbe belekötő újságírók a hajfestés sztoriját hihetetlennek találják - miszerint a kéket nem is lehetne ilyen egyszerűen visszaszőkíteni -, és arra gyanakszanak, hogy a legközelebbi bolt valójában valami nagyon drága fordrászszalon lehetett a valóságban. Csakhogy a cél itt az, hogy Ivanka amolyan "egy közülünk" lány legyen, és ebbe ez nem fért bele. Persze az internetezők ún. mémekkel reagáltak.

A Trump győzelmében, valamint az alt-right formálásában kulcsszerepet játszó Breitbart a Nir-vanka szóviccet sütötte el, és felhívta a figyelmet arra is, hogy a Nirvana zenekart "általában grunge együttesként szokás meghatározni, nem punkként". A legszimpatizálóbb kommentárt a Stereogum írta: "Gratuláljunk neki, hogy volt egy rövid időszak a kilencvenes évek elején, amikor emberi tinédzser volt, még azelőtt, hogy azzá a vámpírrá lett volna, aki ma is."

És akkor itt jöjjön az a videó, amit a Super Deluxe állított össze az Eminem hatalmas port felvert Trump-ellenes freestyle-jára rappelve visszaszóló internetezőkről. Valószínűleg nem paródia, hanem igazi videókból készült, de ennek nem mertünk mélyen utánanézni, mert féltünk, hogy egy ilyen kutatás visszafordíthatatlan következményekkel járna.

És végül: előkerült egy videó 2004-ben, amin Donald Trump kiállt az őt most keményen kritizáló Eminem mellett. Az alkalom az volt, hogy a rapper Shade 45 néven indított egy műholdas rádióadást, és ezt reklámozandó hívták össze az politikai nagygyűléseket utánzó Shady National Conventiont. Itt mondta el Donald Trump, hogy neki mindig igaza van, hiszen ő Donald Trump, és ő biza Eminemre szavaz, mert látja benne a győztest.

Ezt egyébként az Atlantic cikkében találtuk, ami egyrészt felhívja a figyelmet arra, milyen szánalmas, hogy egyesek azt hiszik, hogy Eminem valami nagyon ritka és bátor dolgot vitt véghez, amikor beszólt az elnöknek, amikor ugyanezt számos - fekete - rapper már megtette, még a BET műsorában is, amiben Eminem száma is elhangzott. Másrészt viszont annyiban tényleg különleges volt Eminem, hogy az ő rajongótáborában valószínűleg jóval több a Trump-szavazó, de legalábbis a fehér és vidéki amerikaiak sokkal nagyobb arányban szeretik őt, mint a fekete rappereket.

TÖBB AZ ŐRÜLT BOHÓC, MINT A TRUMP-RAJONGÓ

https://recorder.blog.hu/2017/10/23/trump_lanya_tinikent_punk_volt_mert_szerette_a_nirvanat_trump-barat_amator_rapperek
Trump lánya tiniként punk volt, mert szerette a Nirvanát + Trump-barát amatőr rapperek
süti beállítások módosítása