Beck agyi orgazmusra gyúr

2017.10.16. 19:40, RRRecorder

beck_slime.jpg

Az új Beck-klipben slime-ot gyúrnak és nyomogatnak. Mi köze ennek az agyi orgazmushoz? És hogy kerül ide MC Hammer?

Az "agyi orgazmus" az ASMR nevű, a tudomány álláspontja szerint vagy létező vagy nem létező érzés megközelítő, népszerű leírása. A YouTube-on külön műfaj az ezt az érzést állítólag előidéző videók posztolása, és ezek egyik fajtája az, amikor színes slime-ot gyúrnak. (Ez kb. a műtakony néven ismert anyag, de a magyar videókban is slime-nak nevezik.) Erről a szubkultúráról Beck a gyerekeitől értesült - ez a Vanity Fair cikkéből derül ki, ami azt is részletezi, hogy például hogyan hatott rá az, hogy a gyerekek számára "minden újnak és izgatónak tűnik". Szóval ezekre a slime videókra építette Colors című lemezének címadó dalának klipjét. Ne lepődjünk meg, ha nem lesz tőle agyi orgazmusunk, ennek előidézéséhez ugyanis a slime hangja is szükséges elvileg.


További, talán még pompásabb hír, hogy Amerikában a Newbury Comics nevű zene- és képregénybolt olyan Colors-CD-ket is árult, amiknek a kísérőfüzetét MC Hammer dedikálta. Hogy ezt így hogy, arra senki nem jött rá, és nem is árulták el, csak annyit, hogy ők ketten kölcsönösen rajongói egymásnak, és MC Hammer szerint a Colors szuper partilemez.

No meg az is Beck-hír, hogy titkos koncerten mutatta be a lemezt Londonban, ahol csak kevés kiválasztott lehetett jelen. Ja, ezt már megírtuk, hiszen ott voltunk!

Címkék: beck mc hammer
https://recorder.blog.hu/2017/10/16/beck_agyi_orgazmusra_gyur
Beck agyi orgazmusra gyúr
süti beállítások módosítása