Bartók és Kodály, ahogy még nem hallottad. Jazzical Trio a CAFe Budapest programjában.

2017.10.01. 19:00, RRRecorder

cafebudapest2017_jazzical_650.jpg

(X) A Jazzical Trio, mint neve is mutatja, a jazz és a klasszikus zene keresztezésén dolgozik. A CAFe Budapest fesztiválon arra vállalkoznak, hogy Bartók Béla és Kodály Zoltán jól ismert műveiről mondjanak valami újat.

Káel Norbert zongorista triója évek óta foglalkozik azzal, hogy ismert klasszikus zenei darabok jazzes átiratait készítse el; mint Káel honlapján olvasható, a cél az, hogy a két világot meglepő és ízléses módon egyesítsék. A YouTube-on itt meghallgathatók feldolgozásaik többek között Bach, Beethoven, Mozart és Hacsaturján műveiből. Az is kiderül, hogy a mostani műsornak már megvoltak az előzményei. A trióban Káel Norbert mellett Lakatos Pecek Krisztián bőgőzik és Lakatos Pecek András dobol.

Új, a CAFe Budapest keretében bemutatkozó Crossing over - Bartók és Kodály új megközelítésben című műsorban a két, talán (legalább az iskolai énekórák emlékeiből) legismertebb magyar zeneszerző népszerű darabjai szólnak majd. Egyfelől eredeti formájukban, Balog József zongoraművész előadásában, másfelől pedig Káel Norbert átdolgozásában, különféle hangszerelésekben. Lesz, amit két zongorán játszanak, és lesz, amit a klasszikus jazztrió felállásában, kiegészülve Szőke Nikoletta énekesnővel.

A koncert október 16-án, hétfőn lesz 19 órától, a Zeneakadémia Solti György Kamaratermében, jegyeket itt lehet vásárolni.

Az október 6-tól 22-ig tartó CAFe Budapest fesztivál további programjai itt böngészhetők.

 

https://recorder.blog.hu/2017/10/01/bartok_es_kodaly_ahogy_meg_nem_hallottad_jazzical_trio_a_cafe_budapest_programjaban
Bartók és Kodály, ahogy még nem hallottad. Jazzical Trio a CAFe Budapest programjában.
süti beállítások módosítása