Itt a Cseh Tamás Program – Véget ért a CsTP mentortábora, az Outbreakers’ Lab

2017.09.28. 08:45, rerecorder

obl2.jpg

Augusztus utolsó hétvégéjén zajlott az Outbreakers' Lab, a Cseh Tamás Program és a HOTS nemzetközi mentortábora, aminek a célja az volt, hogy a nemzetközi piacon tapasztalt és elismert mentorok felkészítsék a kiválasztott hazai produkciókat a nemzetközi piacra való belépésre. A képzés helyszíne Mártély volt – a külvilág zajától elzárt, egyéb impulzusoktól mentes környezetben minden feltétel adott volt a fókuszált és hatékony munkához.

A Belau, a Blahalouisiana, a Dope Calypso, a Fran Palermo, az Ivan & the Parazol, a Makrohang, a Middlemist Red, a Mörk és Jónás Vera olyan neves és elismert mentorokkal dolgozhatott együtt négy napon keresztül, mint Daryl Bamonte a Schubert UK irodájából (ő a The Cure korábbi menedzsere, valamint egykori Depeche Mode-turnézenész) vagy Magda Cholyst a Chimestól, aki végzett performance coach és a közös munka során – többek között – a karriertervezés témájában tartott workshopot, emellett minden kiválasztott zenekarral kielemezte azok koncertvideóit és a socialmedia-jelenlétüket.  

A mentortáborban ott volt még Andries van Wieren a 3S Musictól (ő fedezte fel a Dope DOD-t és a My Baby-t, és a holland piacra való belépésben segíti a résztvevő zenészeket és zenekarokat), valamint Valentin az Ink Musictól, aki az utóbbi évek legsikeresebb osztrák publishere és sync-ügynöke, az idei Primaverán is fellépő Leyya menedzsere.

„A mostani év teljesen pilot-jellegű, Horváth Mátéval (DDW Music) közösen valósítottuk meg, és az egyik célunk az volt, hogy mind a mentorok, mind a résztvevők szempontjából diverzív névsort hozzunk össze. Azt gondolom, hogy ez sikerült. A cél, hogy jövő évben a már integrált exportirodákkal – osztrákok, csehek, lengyelek, észtek – együtt kitágíthassuk ezt a kört, több mentor több zenekart választhasson. Szeretnénk, ha az OBL egy olyan nemzetközi mentortáborrá fejlődne, ahová Európa különböző pontjaiból jönnek zenészek, menedzserek, hogy tanulhassanak” – mondta Bali Dávid, a Cseh Tamás Program Nemzetközi Alprogramjának vezetője.

A külföldről érkező szakemberek mellett az OBL-en előadást tartott a nemrég új könyvvel jelentkező Tófalvy Tamás, valamint dr. Tóth Péter Benjámin is az Artisjustól.

cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/09/28/itt_a_cseh_tamas_program_veget_ert_a_cstp_mentortabora_az_outbreakers_lab
Itt a Cseh Tamás Program – Véget ért a CsTP mentortábora, az Outbreakers’ Lab
süti beállítások módosítása