Itt a Cseh Tamás Program – 316 pályázó, 84 továbbjutó az induló előadók között

2017.09.26. 09:00, rerecorder

indulo_zenekar.jpg

Október végére derülhet ki, hogy ebben az évadban mely zenekarok kapnak támogatást a CSTP Induló Előadói Alprogramjából. A tervezett húsz helyre 316 formáció pályázott, akik közül a kollégium 84 meghallgatását javasolta a szakmai zsűrinek.

Az NKA Cseh Tamás Program első három évadában az Induló Előadói Alprogram révén 99 formáció kapott segítséget ahhoz, hogy legalább öt új dalt rögzítsen profi körülmények között, egy bárhol bemutatható videoklipet készítsen, megjelentessen egy teljes lemezt, illetve megfelelő minőségű promóciós anyagok álljanak a rendelkezésére – azaz komoly lépést tegyen a kezdőből az ismert kategória felé. A CSTP révén 2014 óta olyan zenekarok kaptak így támogatást, mint például a Lóci játszik, a Margaret Island, a Run Over Dogs vagy éppen a USEME.

A negyedik évadban némileg módosult a támogatottak kiválasztásának menete. Újdonság, hogy a megyei tehetségkutatók (amelyeknek a megvalósulását a CSTP szintén támogatja) győztesei szabályos pályázat beadása esetén automatikusan a szakmai zsűri elé kerülnek. Ugyancsak változás, hogy a meghallgatásra bejutó zenekarokat állandó összetételű, várhatóan 15 tagú zsűri hallgatja majd meg.

Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium pályázati felhívására idén 316-an jelentkeztek. A kollégium szeptember 11-én választotta ki azt a 84 formációt, amelyek október 1. és 4. között bizonyíthatnak a szakmai zsűri előtt. A zsűri javaslatai alapján a végső szót néhány nappal később a kollégium mondja majd ki, így a döntés jóváhagyását követően, október utolsó hetében derülhet ki, mely előadók vagy zenekarok részesülhetnek a 2-2 millió forintos támogatásban.

cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/09/26/itt_a_cseh_tamas_program_316_palyazo_84_tovabbjuto_az_indulo_eloadok_kozott
Itt a Cseh Tamás Program – 316 pályázó, 84 továbbjutó az induló előadók között
süti beállítások módosítása