Dalban örökítette meg leggyűlöltebb rajongóját a Wu-Tang Clan

2017.09.25. 14:41, RRRecorder

shkreli.jpgKözben Martin Shkreli egymillió dollárért eladta azt a lemezt, amit kétmillióért vett, és többek szerint igazándiból nem is Wu-Tang Clan-lemez.

Mióta legutoljára beszámoltunk a fejleményekről, több fejezettel is bővült a Wu-Tang Clan vs. Martin Shkreli saga. A legújabb az, hogy a Wu-Tang nyilvánosságra hozta az első számot az október közepén érkező új lemezről, és itt a korábbi sajtóüzengetések után dalszövegbe is belefoglalták leggyűlöltebb rajongójuk nevét, miszerint: "Hater / Wouldn’t last a day in my shoes / You know very well / Bet he swell / You can tell he jeal’ / My price hikin’ like the pills Martin Shkreli sell" - utalva Shkreli legnagyobb gonoszságára, mikor is a Daraprim nevű, AIDS-esek számára életfontosságú gyógyszer árát 500%-kal megemelte.

Shkreli közben börtönben ül, és sikerült egymillió dollárért eladnia az eBayen az egyetlen példányban létező Once Upon A Time In Shaolin című lemezt, amit ugyebár kétmillióért vásárolt - és mint írta, nem is hallgatott meg figyelmesen.

Ezzel kapcsolatban nagy feltűnést keltett a Chicago Tribune cikke, amely szerint az éppen csalásért elítélt Shkreli maga is átverés áldozata lett, ugyanis az iszonyatosan drága album nem is igazi Wu-Tang-lemez. Legalábbis a cikkben megszólaló, a klán perifériájához tartozó rapperek közül több is azt nyilatkozta, hogy nekik azt mondták, hogy a Marokkóban élő producer, Cilvaringz albumához vesznek fel tőlük versszakokat. Ő maga is a Wu-Tang tágabb köreibe tartozott, hat éven át gyűjtött felvételeket különböző klántagoktól, de ez végül csak akkor lett "igazi" Wu-Tang Clan-lemez, amikor RZA-t sikerült meggyőznie arról, hogy adja hozzá a nevet, merthogy így ugye jóval értékesebb lesz a produktum (ekkor még valószínűleg nem sejtették, mennyire). De a cikkben megszólalók szerint ha ez nem úgy készült, hogy Wu-Tang-lemez lesz, akkor nem is az. Ráadásul felvetették azt a kérdést is, hogy ha kétmillió dollárért sikerült eladni, akkor vajon ebből ők mikor kapnak részesedést?

Címkék: wu-tang clan
https://recorder.blog.hu/2017/09/25/dalban_orokitette_meg_leggyuloltebb_rajongojat_a_wu-tang_clan
Dalban örökítette meg leggyűlöltebb rajongóját a Wu-Tang Clan
süti beállítások módosítása