A szerzetesek nem azok, amiknek látszanak - Luauna-klippremier

2017.09.20. 18:07, RRRecorder

luauna_piszkos_fantaziad.jpg

Egy vallásos lány elveszíti az ártatlanságát, hiszen már a szerzetesek sem azok, amiknek látszanak. Hanem a Luauna garázsrock zenekar tagjai.

A 2014-ben alakult, magyar nyelven éneklő garázsrock-zenekar Luauna egy EP-t és egy nagylemezt jelentetett meg eddig, most ősszel pedig jön a második album, a Kansas vége. Ezt így jellemzi a zenekar: "piszkos, kedves és naiv szerelmeket tárgyal ki személyes élmények alapján, amibe az ex-szerelmeink, valamint barátaink történeteit is beleszőttük." A felvételeket Beke István (Ivan And The Parazol) készítette.

luauna_300.jpgA lemezt az első dal, a Piszkos fantáziád klipje vezeti fel. A dal "a vonzódás sötétebb oldalát mutatja meg, és egy metróutazás alkalmával született reggel 7 körül". Az eredeti koncepció szerint csak a zenekar tagjai játszottak volna az erdőben, de aztán csatlakozott a stábhoz Ravasz Boglárka, és így egy minimáltörténet is kerekedett: "a videó egy konzervatív és vallásos lány ártatlanságának totális elvesztéséről és eddigi életének a feladásáról szól, egy olyan világban, ahol már a 'szerzetesek' sem azok, akiknek az ember valójában gondolná őket" - mondta a klipről a Luauna. A videót a számos izgalmas magyar klipet készítő Molnár Alexandra, vagyis Rusek rendezte és vágta, az operatőr Major Kata. A képi megvalósítást a King Gizzard and the Wizard Lizard videói inspirálták.

A Luauna itt található a Facebookon, legközelebb október 4-én lépnek fel a Kuplungban, az Ed Is On társaságában.

A Piszkos fantáziád klipje:


Az új album beharangozója:


Ez pedig a 2016-os nagylemez:

Címkék: premier rusek luauna
https://recorder.blog.hu/2017/09/20/a_szerzetesek_nem_azok_amiknek_latszanak_luauna-klippremier
A szerzetesek nem azok, amiknek látszanak - Luauna-klippremier
süti beállítások módosítása