Björk újra megtalálja a szerelmet egy prizmaportál túloldalán

2017.09.18. 15:15, RRRecorder

bjork_the_gate.jpg

870 órán át készült az a Gucci-ruha, amiben Björk legújabb klipjében látható. Ez egy szerelmes dal, de nem úgy.

"A Gate lényegében egy szerelmes dal, de a szerelmet itt transzcendensebb értelemben kell venni", illetve "a szerelem újrafelfedezéséről szól, de spirituális értelemben - jobb híján így mondhatjuk" - nyilatkozta Björk az új dalról, amelyhez már kipróbált alkotótársa, Andrew Thomas Huang rendezett klipet. A színes, idilli sci-fi tájból hamarosan átlépünk egy másik dimenzióba, mégpedig egy "prizmaportálon" át, amint a rendező mondja. Ez abból a formából alakul ki, ami az előző, Björk válását feldolgozó album, a Vulnicura borítóján még az énekesnő mellkasán tátongó seb alakja volt. (És igen, sokaknak a vagina jutott eszébe róla.)

Björk ruháját a Gucci munkatársa, Alessandro Michele tervezte, és mint a divatcég Instagramjáról kiderült, röpke 550 óra volt, mire elkészült, na meg plusz 320 óra a hímzés. Az 870 óra, nettó 36,25 nap, vagy 108,75 nyolcórás munkanap.

BJÖRK: LEMEZEK, PÁLYAKÉP, MINDEN

 


A Gate az első szám a novemberben megjelenő, Utopia című albumról. Erről Björk azt mondta, hogy míg a Vulnicura a válásról szólt, addig ez a keresésről és a szerelemről. "Ez az én Tinder lemezem" - mókázott. A számok nagy részének ismét Arca a társproducere; "ez a legerősebb zenei partnerség az életemben", mondta róla. Egy számban Rabit is közreműködik.

BJÖRK LEGŐRÜLTEBB ARCAI

Címkék: björk gucci
https://recorder.blog.hu/2017/09/18/bjork_ujra_megtalalja_a_szerelmet_egy_prizmaportal_tuloldalan
Björk újra megtalálja a szerelmet egy prizmaportál túloldalán
süti beállítások módosítása