Mélyen, csajozósan az óceánparton - Middlemist Red-remixlemez premier

2017.09.11. 10:42, RRRecorder

middlemist_red_ripple_soul_remixed_crop.jpg

Tavaly novemberben jelent meg a Middlemist Red Ripple Soul című albuma, most pedig itt a remixlemez, amin tíz különböző újraértelmezés hallható - táncos, ambientes, dubos vagy épp AutoTune-nal kísérletező. Premier a szombati pszichedelikus fesztivál, a Vanishing Point elé.

A magyar pszichedelikus rock új hullámának kiemelkedő együttese, a Middlemist Red tavalyi albuma az előzményeknél nagyobb hangsúlyt fektetett a szintikre. "Megosztó lesz" - jósolta a zenekar az előzetesen megjelent interjúnkban, de aztán nagy - megérdemelt - sikert aratott a Ripple Soul.

Most pedig itt a tízszámos remixlemez, ami a zenekar a magyar pszichedelikus színteret sokféle irányát felvonultató, brit, svájci és osztrák vendégekkel is szolgáló nagy fesztiválja előtt elé időzítve jelent meg digitálisan (a stream oldalakon és az iTuneson). A fesztivál neve Vanishing Point, szeptember 16-án, szombaton lesz délután 5-től éjszakáig a Dürer Kertben, Facebook-esemény itt; utána lesz after is, nyolc elektronikus zenei fellépővel, akiknek a többsége remixelő is volt.

TURNÉNAPLÓ, SZÍNFALAK MÖGÖTTI VIDEÓ A MIDDLEMIST REDDEL

A remixekről a következőket mondták az alkotóik:

Christopher Waver: A szám sokszinűsége fogott meg, az érdekes alapanyagok miatt választottam ezt. A koncepcióm az volt, hogy megtartsam nagyjából a szám felépítését, de áthangszerelve azt; délutáni borozós hangulat folytatása holdfény mellett.

Galactic Jackson: A Mellow egyből kedvenc lett az albumról. A szám hangulata ihletett meg minket a remixelésre, ami talán meg is marad így, melankolikus-elektronikus környezetben is.

Jones: Próbáltam olyan zenét választani, ami instrumentális, és aminek a hangulatát a legjobban össze tudom illeszteni az megálmodott dubos hangzással, amit hozni szerettem volna a remixalbumba.

Aron Ya: Imádtam a vokál focidrukker mivoltát. A dobkiállást ötvözni egy lakosságibb 4/4-el. Jól esett feje tetejére állítani az eredeti tracket, de mégis megtartani valamit a pszichedéliájából.

S Olbricht: Miért ezt választottam? igazság szerint szinte mindegy volt, mert a hangszerelés miatt érdekes nekem ez az egész. Szeretek olyan remixeket csinálni, ahol az alapanyag teljesen távol esik a saját műfajomtól, mert sokkal jobban megmozgatja az agyamat, és szellemileg sokkal mélyebbre el tudok vele jutni.

WaTa: Az Illuminair volt az a szám az albumról, ami első hallgatásra a legjobban megfogott: a hatásos harmóniamenet és a szállós ének nagyon megragadt bennem, erre már csak egy fürgébb, tört lüktetés és némi szolidan búgó basszus kellett, hogy igazán a saját ízlésemre alakítsam.

Solomo D.: Egy olyan verziót szerettem volna csinálni aminek az a klipje, hogy a Somának vállig érő kiszívott hullámos haja van, naptól vörösre cserzett bőre és nagyon mélyen, kicsit csajozósan vonul az óceánparton, amíg is nem találkozik egy vak dabke utcazenésszel, az lenne a vége, remélem megcsináljátok.

Banyek: Gyerekkorom amszterdami rave zenéinek hangzását próbáltam a dubbal és a rockkal vegyíteni. Nehezen és lassan indult a munka, de egy hasonló formájú ív mentén lett az egész egyre élvezetesebb is.

Monolit: Az egyik kedvenc számunkat választottuk az albumról, aminek alapvetően volt egyfajta atmoszférikus világa, így könnyedén összeegyeztethető azzal az elektronikus zenei műfajjal, amit képviselünk. Ennek köszönhetően gyakorlatilag saját magát írta meg a dolog, mi inkább csak továbbgondoltuk az eredeti ötletet, egy kis tánczenei betéttel, ami talán érdekes lesz majd a hallgatók számára.

12z: Az ének a legközvetlenebb hangszer, ezért jó ideje szerettük volna kipróbálni a saját hangunkat, hogy hogyan integrálható a zenénkbe, meg persze általa könnyebben beletalálunk a szívekbe és gyorsabban sztárok lehetünk. Az éneklésünkhöz adtunk még egy kis elidegenítő elemet, ugyanis a popzenében a kezdetben praktikus okokból elterjedt, de végül végső esztétikává váló AutoTune effekt nélkül már meg se merünk mukkanni. Kösz, Middlemist Red, egy élmény volt. :)

A FRONTEMBER, NÓVÉ SOMA KEDVENC LEMEZEI

És akkor itt van maga a lemez:

 

https://recorder.blog.hu/2017/09/11/melyen_csajozosan_az_oceanparton_middlemist_red-remixlemez_premier
Mélyen, csajozósan az óceánparton - Middlemist Red-remixlemez premier
süti beállítások módosítása