Árverésre bocsátotta az egy példányos Wu-Tang-lemezt Martin Shkreli, szerinte jófejségből

2017.09.06. 19:44, RRRecorder

De az is lehet, hogy mérges lesz, és összetöri - írja az eBayen. Amerika leggyűlöltebb embere hozza a formáját.

Az előzmények röviden: a Wu-Tang Clan készített egy dupla lemezt Once Upon A Time In Shaolin címmel, ami egyetlen példányban létezik, és ez Martin Shkreli vásárolta meg 2 millió dollárért - aki azzal lett "Amerika leggyűlöltebb embere", hogy cége 55-szörösére emelte egy AIDS-gyógyszer árát. Aztán augusztusban elítélték csalásért, a Wu-Tang Clan tagjaival összeszólalkozott, valamint megígérte, hogy ha Trump nyer, akkor az egész világ hallhatja, de nahát, ez hazugságnak bizonyult.

Szóval ezt a lemezt tette most fel Shkreli az eBayre mint "lemezritkaságot". Az árverés e sorok írásakor 100 ezer dollárnál tart, ami kb. 26 millió forint, de még semmi az eredeti vételárhoz képest. De nem ez az érdekes, hanem a leírás, ahol Shkreli jó fejnek akar látszani, de csak erősíti azt a róla kialakult képet, hogy egy nulla erkölcsi érzékkel megvert troll.

LEGUTÓBBI WU-TANG HÍRÜNK: RZA FOLYTATJA A SAGÁT

Szóval szerinte az, hogy megvette a Wu-Tang-lemezt, egy nagyszabású ajándék volt tőle a zenekarnak, amelynek tagja azonban ezt nem értették, sőt, a világ sem :( Most az árverésen majd kiderül, hogy vajon van-e még a világon egy másik olyan nagyszerű ember, aki annyira értékeli a zenét, mint ő. Amúgy a bevétel felét orvosi kutatásra ajándékozza, és nincs szüksége ám pénzre, mert van neki rengeteg.

Azt is írja, hogy "bármelyik pillanatban visszavonhatom ezt az árverést, és még az is lehet, hogy frusztráltságomban összetöröm a lemezt." A legvégén még hozzáteszi, hogy ja, egyébként még meg sem hallgatta figyelmesen.

MÉG 10 LEGENDÁS ALBUM, AMIBŐL CSAK EGYETLEN PÉLDÁNY LÉTEZIK

Címkék: wu-tang clan
https://recorder.blog.hu/2017/09/06/arveresre_bocsatotta_az_egy_peldanyos_wu-tang-lemezt_martin_shkreli_szerinte_jofejsegbol
Árverésre bocsátotta az egy példányos Wu-Tang-lemezt Martin Shkreli, szerinte jófejségből
süti beállítások módosítása