Dalpremier! ARONS Land Cargo Co.: Cross Desert Blues

2017.09.05. 14:30, rerecorder

aronslcc_cdb.jpg

Jazzékiel korábbi gitárosa, Hajba Áron szólóprojektje, az ARONS Land Cargo Co. a Recorderen mutatta be tavaly folkos, akusztikus, 10"-es vinylen is kapható Homeward Bound című debüt EP-jét, egy albumfelvezető megkapó animációs klipet, és decemberben a folkos-countrys-rockos-blues-os, naplószerű Always Closer Never There című kiváló bemutatkozó nagylemezt is. A lendületben lévő produkció az egy év, két lemez elvét követve már szeptemberben kiadja második albumát, a Cracks And Scratches című LP szeptember 21-én érkezik a Klinik gondozásában, itt van róla az első ízelítő.

aronslcc.jpgEgy év alatt a második lemezzel tér vissza az ARONS Land Cargo Co., sőt a Cracks And Scratches alig kilenc hónappal követi a bemutatkozó lemezt. A debüt blues-os, folkos útján továbbhaladva a zenekar elsőként egy eleven, fésületlen dallal jelentkezik az új anyagról, Cross Desert Blues címmel. „Egész életemben csodáltam a blues zenét, és ugyan rengeteg inspirációt merítettem belőle, dalszerzőként sosem akartam hozzányúlni: én nem onnan jöttem, ahonnan azok, akik beleszülettek a blues-ba, és akikből a blues születik. Évtizedek rajongása után azonban mésem tudtam magamban tartani, és bár a Cross Desert Blues nem egy tradicionális blues-dal, azért ezúttal jóval nagyobb dózist bevállaltam a műfajból, mint valaha. Úgysem tudnám máshogy elmesélni azt az élményt, amikor átautóztuk a sivatagot Arizonától Nevadán át Kaliforniáig” – mesélte az új lemezt felvezető dal születéséről Hajba Áron.

A Cracks And Scratches tíz dala között kakukktojás a Cross Desert Blues: az új album a tavaly decemberben megjelent, Always Closer Never There letisztult, vintage, folkos, rockos hangzásvilágát viszi tovább. Míg azonban az első album dalai évekig gyűltek, csiszolódtak és formálódtak, a Cracks And Scratches egy zeneileg és a dalszövegeket tekintve is friss, aktuális számokat bemutató anyag, ami Áron szerint a lemez előnyére vált. Pedig igazán sűrű kilenc hónapot tudhat maga mögött a formáció: négy videoklip, számos szólókoncert és exkluzív megjelenés mellett maradt energia a dalszerzésre is. Ez a lendületesség az új lemezen is hallatszik, amelyet a gitáros-énekes újra fivéreivel rögzített, egy-egy dalban vendégzenészek közreműködésével. A The BlackBirds nevű Beatles-emlékzenekarban is tag Hajba mostani anyagán két testvére, Imre és László a kísérők. 

A tízszámos Cracks And Scartches album szeptember 21-től lesz elérhető az ARONS Land Cargo Co. Bandcamp-oldalán, valamint az ismert online zeneáruházakban, továbbá fizikai formátumban a nagyobb indie lemezboltokban. A zenekar az új lemezanyagot október 5-én játssza először a Gödörben: a lemezbemutató koncerten vendége lesz a Hollandiából érkező gitáros, Aldo Spadaro, valamint fellép a Cream-örökséget ápoló Soulbreakers zenekar, akik szezonnyitó koncertjüket tartják ezen az estén, Facebook-eseményoldal erre.


és akkor a címével is árulkodó, blues-osabb friss albumfelvezető dal, a Cross Desert Blues


fotó
Jakab Péter + Kósa Péter

ARONS Land Cargo Co. Facebook-oldal
Bandcamp: aronslandcargoco.bandcamp.com
Klinik Label: www.kliniklabel.com

https://recorder.blog.hu/2017/09/05/dalpremier_arons_land_cargo_co_cross_desert_blues
Dalpremier! ARONS Land Cargo Co.: Cross Desert Blues
süti beállítások módosítása