Amadou & Mariam segít felülemelkedni a világ zűrzavarán

2017.08.26. 13:09, Frontrecorder

amadou.jpg

Bő öt év után jelentkezik új albummal az Amadou & Mariam vak zenészházaspár. A szeptember végén érkező La Confusion táncra csábító, önfeledt zenével reflektál a mai zűrzavaros világra. A duó ma este Nyíregyházán a Vidor Fesztiválon ad koncertet.

A gitáros-énekes Amadou Bagayoko és Mariam Doumbia énekesnő duója a hazájuk, Mali zenei hagyományaiból merítő ellenállhatatlan afropopjába a kétezres évektől egyre nyitottabban engedte be a nyugati hatásokat, a 2012-es Folila album pedig már sztárközreműködők egész seregét vonultatta fel (többek közt a Yeah Yeah Yeahs, a TV On The Radio és a Scissor Sisters egy-egy tagját), mely tagadhatatlanul hozzájárult ahhoz, hogy ők maguk is végérvényesen a világzene nemzetközileg ünnepelt sztárjai közé emelkedtek, mondani sem kell, megérdemelten. A pár több mint öt év után tér vissza új albummal, az anyagot Adrien Durand producerrel vették fel Párizsban, ezúttal neves közreműködők nélkül, viszont folytatva a hagyományos afrikai és a kurrens nyugati, elsősorban elektronikus hangzások ötvözését; Amadou a Billboardnak úgy nyilatkozott, még nagyobb hangsúlyt kaptak a szintetizátorok és a táncolható ritmusok. Az önfeledt, bulizós zenéhez ugyanakkor komoly szövegek társulnak, melyek zűrzavaros korunkra, a sarkából kifordult, morális és értékválságba került világunkra reflektálnak bölcs figyelmeztető hangon. Íme a szeptember 22-én megjelenő La Confusion címadó dala és bajos klipje, egy csapat felnőtteset játszó gyerekkkel.




és az előző klipes dal, az afrodiszkós Bofou Safou, mely arra bíztat, hogy ne éljük haszontalanul, tétlenkedve az életünket: 

Címkék: amadou and mariam
https://recorder.blog.hu/2017/08/26/amadou_mariam_segit_felulemelkedni_a_vilag_zurzavaran
Amadou & Mariam segít felülemelkedni a világ zűrzavarán
süti beállítások módosítása