Ugorj le a Dunához! Sena & Shakespeare, Ivan & The Parazol, román rock és afrobeat after a jövő heti Dunapest fesztiválon.

2017.08.25. 12:00, Recorder.hu

dunapest2017_650_1.jpg(X) A 2016-ban debütált Dunapest szervezői idén is jó ízléssel válogattak egyszerre értelmes és érdekes zenei produkciókat az ősz első három napjára: a színházi, filmes, irodalmi, képzőművészeti, városfelfedezős és sportprogramok mellett négy Duna-parti és dunai helyszínén összesen vagy húsz izgalmasnak ígérkező könnyű-, kortárs- és komolyzenei koncertet mutat be a főváros fesztiválja. Nézzük először, kik lépnek fel az A38 Hajón szeptember 1-jén és 2-án!

Szeptember 1., péntek, 19:00 / WH - Shakespeare's Sonnets & Songs

WH - SHAKESPEARE'S SONNETS & SONGS

Facebook-esemény ITT.

Jegyvásárlás ITT.

Hiphop? Jazz? Spoken word? Nem tudunk és nem is akarunk műfaji határokat húzni Sena Dagadu, a korábban Yonderboi-jal is zenélő Márkos Albert csellista, Gryllus Samu basszusgitáros-zeneszerző és a többek közt a Qualitons-ban és a Jónás Vera Experimentben is tag G. Szabó Hunor produkciója köré; annyi biztos, hogy a klasszikus szerző verseit megzenésítő vérbeli kortárs esten mindegyik előadót újabb oldaláról fogjuk megismerni.

 

Szeptember 1., péntek, 20:30 / Satellites (RO), Amoeba (HU), View (FIN), RedRed (GHA + HU)

Facebook-esemény ITT.

Jegyvásárlás ITT.

SATELLITES

Túl keveset tudunk arról, mi folyik a romániai könnyűzenei színtéren, de most itt az alkalom, hogy gyorsan felzárkózzunk: a minimalista posztrock és a táncolható dubstep elemeit egyedi módon elegyítő Satellites messze nem kezdő szereplő, több ottani és itteni fesztiválfellépés után az A38 hajótestét is megrengetik. 

AMOEBA

Neosoul, downtempo, absztrakt hiphop és sok minden más is belefér az Amoeba repertoárjába. Sabák Péterék minden egyes fellépése egy-egy kiszámíthatatlan, folyamatosan változó körvonalú és intenzitású impulzusáradat, a legjobb, amit tehetünk, hogy átadjuk magunkat a flow-nak és hagyjuk, hadd sodorjon magával. 

VIEW

A Finnországból Budapestre érkező, nagyon szőke, nagyon mély hangú rapper úgy lett műfajának egyik megújítója, hogy még nagylemeze sincs, de kit érdekel, ha most végre élőben hallhatjuk Juuso Ruohonen, a nem túl derűs világlátású szövegeket tökéletes angolsággal lökő alig 25 éves srác dobhártyarepesztő beatjeit.

REDRED

Ghánai és magyar két jóbarát, sőt a messziről jött M3NSA és az iriemaffiás Élő Márton kapcsolata ennél több is: a szinte szimbiózisban működő zenésztársak olyan autentikus afrobeat-bulit tolnak majd, hogy ember legyen a talpán, aki bírja majd hajnali 4-ig a táncot.

 

Szeptember 2., szombat, 19:00 / Ivan & The Parazol (HU), Hunger (A), Meteo (HU) 

Facebook-esemény ITT.

Jegyvásárlás ITT.

IVAN & THE PARAZOL

Őket nem kell bemutatni, rengeteget írtunk már róluk. Nincs kétségünk afelől, hogy a stúdiófelvétellel egybekötött amerikai miniturnéról nemrég hazatért zenekar most is mutat valami újat a közönségnek.

HUNGER

Az osztrák trió álom és ébrenlét határán ringató, korszerű-népszerű indiepopja tökéletes választás a hullámokon lebegő koncerthelyszínhez.   

METEO

A lendületesen terebélyesedő hazai garázsrock-családfa egyik újabb, de annál erőteljesebb hajtása: a zenekarnak alig két év kellett, hogy az egyetemi tehetségkutatóktól a presztízsfesztiválok színpadáig jusson.

A Pontoon és a Népsziget zenei programjairól még írni fogunk. További információk addig is a Dunapest oldalán.

https://recorder.blog.hu/2017/08/25/ugorj_le_a_dunahoz_sena_shakespeare_ivan_the_parazol_roman_rock_es_afrobeat_after_a_jovo_heti_dunape
Ugorj le a Dunához! Sena & Shakespeare, Ivan & The Parazol, román rock és afrobeat after a jövő heti Dunapest fesztiválon.
süti beállítások módosítása