Mick Jagger csak úgy kiadott két új dalt

2017.07.28. 10:45, Frontrecorder

jagger_1.jpg

Sir Michael Philip Jagger július 26-án ünnepelte a 74. születésnapját, de ahogy a gördülő köveken nem nő moha, úgy a Rolling Stones frontembere sem tud leállni; tegnap a semmiből kiadott két új dalt, de ami még meglepőbb, hogy az egyikben a Mercury-díjas grime MC Skepta a vendéghang.

A Stones tavaly decemberben adta ki legutóbbi, bluesfeldolgozásokból álló albumát, amely gyakorlatilag spontán módon, néhány dzsemmelésből született a stúdióban. Ugyanilyen hirtelen elahatározásból jött az a két dal is, melyeket MIck Jagger most, egy nappal a 74. születésnapja után közzétett. Mint a Facebookon írja, csupán néhány hete fogott neki a dalok megírásának, azzal a szándékkal, hogy amint elkészül velük, azon nyomban ki is adja őket. Ez a lazaság magukban a dalokban is benne van, ráadásul Jagger up-to-date-kedése sem kínos. Az England Lost című fanki grúvos bluesrock dalban Skepta közreműködése abszolút nem erőltetett, a szerző elmondása szerint eleve úgy írta, hogy lesz benne rap, és ő maga is énekbeszéli a szöveget, ami egy elvesztett focimeccs analógiáján keresztül Anglia meglehetősen bizonytalan aktuális helyzetére reflektál.


A dal rapbetét nélküli verziójához játékfilmes klip készült, Luke Evans (A lány a vonaton, High-Rise, A hobbit-filmek) brit színész főszereplésével.

A másik új dal, a reggae-s lüktetésű, ugyancsak erősen politikus hangvételű Gotta Get A Grip kapott néhány remixet is, de felejthetők, még a Tame Impala-vezér Kevin Parker psych-rockos átirata sem igazán izgalmas (a Stones-közeli Matt Clifford legalább felpörgette a tempót). Tulajdonképpen a két eredeti Jagger-dalban sincs semmi új, hallottunk már ilyeneket tőle az eddigi szólólemezein - egy grime-dal az ő énekes közreműködésével talán izgalmasabb lett volna, papíron mindenképpen -, viszont élvezetesek, és ez pont elég - a zenei frissesség nem lenne jogos elvárás, főleg ilyen fiatalos lendület mellett.

Íme a Gotta Get A Grip ugyancsak filmszerű videója, a Csajok sorozatban játszó brit Jemima Kirke főszereplésével:




és Kevin Parker remixe:

https://recorder.blog.hu/2017/07/28/mick_jagger_csak_ugy_kiadott_ket_uj_dalt
Mick Jagger csak úgy kiadott két új dalt
süti beállítások módosítása