100 fontért ott lehetsz a KLF-visszatérésen, ahol nem tudni, mi történik, de önkénteskedned kell

2017.07.22. 10:20, rerecorder

klf.jpg

A KLF a világ egyik legjobb zenekara, ezt elég megalapozottan gondoljuk itt a Recordernél. Éppen ezért a világ legnagyobb csinnadrattájával megszűnt együttesének visszatéréséről szóló év eleji híreket aggódva figyeltük, semmi szükség arra, hogy ez a túl eredeti formáció nosztalgiázzon – és persze illúzióromboló is. Mára azonban már eleget hangsúlyozták azt, hogy soha nem fognak újra zenélni, csak valami lesz majd augusztus 23-án, így vigyorogva figyelhetjük, hogy a duó hogyan szívatja újra a világot (és éppen ezért mégis zenélni fog?). Nos, holnaptól lehet jegyet venni egy háromnapos eseményre (Liverpool: Welcome To The Dark Ages), 100 fontba (közel negyvenezer forintba) kerül egy este, és elvárják a jegytulajdonosoktól, hogy önkéntesen vegyenek részt, segítsenek abban, ami ott lesz – jelentsen ez bármit is.


A KLF ZSENIÁLIS TÖRTÉNETE.

poster-master-web-768x1235.jpgA KLF, amely eredetileg Justified Ancients Of Mu Mu néven jött létre harminc éve, 1987-ben Bill Drummond és Jim Cauty duójaként, januárban eleinte tagadta, hogy köze lenne egy titokzatos KLF-történeti videóhoz, de aztán egy plakáttal csak megerősítette, hogy 2017. augusztus 23-án, amikor lejár a páros huszonhárom éves visszavonulási moratóriuma, valami velük kapcsolatos történni fog Liverpoolban, éppen a Justified Ancients Of Mu Mu néven. Hamarosan kiderült, hogy aznap megjelenik egy KLF-könyv „regény” (2023 a címe, a rangos Faber & Faber kiadó adja ki és nincsenek belőle előzetes újságírói példányok, aznap derül ki, hogy miről szól). De aztán az is, hogy lesz egy többnapos „helyzet” is. Nos, mára annyival beljebb vagyunk, hogy ez a háromnapos valami Liverpool: Welcome To The Dark Ages néven fog futni. Minden estére 400 darab jegyet árulnak („nincsen vendéglista, nincsen sajtólista”), a jegytulajdonosoktól pedig elvárják, hogy önkénteskedjenek – jelentsen ez is bármit. Aztán a frissen létrehozott oldal, a Welcome To The Dark Ages arra is figyelmeztet, hogy „A Justified Ancients Of Mu MU semelyik korábbi, jelenlegi vagy jövőbeli megjelenése során nem fog zenét előadni.”

A három este a következő címeken fut, nagyon tipikus KLF/JAMs-címek ezek:

első nap, augusztus 23-a – Why Did The K Foundation Burn A Million Quid?
második nap, augusztus 24-e – 2023: What The Fuuk Is Going On?
harmadik nap, augusztus 25-e – The Rites of MuMufication.


KLF, MINT AMBIENT-ÚTTÖRŐ.

Az eseményekre holnaptól, július 23-tól, brit idő szerint délelőtt 11:23-tól lehet jegyet venni (100 font), ne legyen kétségünk, percek alatt fognak elfogyni – aki nem akar lemaradni a valamiről, kattintson ügyesen a fent linkelt oldalra.


EGY KLF-KÖZREMŰKÖDŐVEL ITT BESZÉLGETTÜNK.


és hogy még homályosabb legyen minden, itt egy videó is: 

https://recorder.blog.hu/2017/07/22/100_fontert_ott_lehetsz_a_klf-visszateresen_ahol_nem_tudni_mi_tortenik_de_onkenteskedned_kell
100 fontért ott lehetsz a KLF-visszatérésen, ahol nem tudni, mi történik, de önkénteskedned kell
süti beállítások módosítása