Óbudai Nyár: Matt Bianco, Shakespeare és ingyenes Piramis-koncert a július-augusztusi programban!

2017.07.17. 10:00, Recorder.hu

obuda_revesz_650.jpg

Óbuda nyáron sem hallgat el, sőt: jobban szól, mint valaha! Májusban az Óbuda Napja a Quimbyvel és másokkal adta meg az alaphangot, júniusban az Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja mások mellett Deák Bill Gyula segítségével tekerte feljebb a hangerőt, de az igazi összhang az Óbudai Nyár beköszöntével jött el és tart egészen augusztus végéig: júliusban a közkedvelt Óbudai Danubia Zenekar és Dino Saluzzi, majd a sokak által várt világsztár, a Matt Bianco mutatkozik be (íme a zenekarvezetővel készített friss interjúnk) a főváros III. kerületének központjában, hogy aztán még számos helyszínen számos színházi és operaelőadás, filmvetítés, kiállítás, valamint sok jó hazai popzenész exkluzív akusztikus fellépése töltse ki a záróeseményig, a többek közt a Révész Sándor és Závodi János által életre hívott Piramis évek ingyenes, garantáltan nagy tömegeket megmozgató koncertjét is magába foglaló augusztus 26-ai Hékás Békásig tartó időszakot.

(X) Bár az Óbudai Nyár egyfajta bőségszaru, ahogy repülnek a napok, hónapok, érzékelhetően fogynak belőle a programok. Pedig sokan vagyunk úgy vele, hogy ezt késleltetnénk, mert a vakáció mindig olyan időszak, amely tele van kellemes meglepetésekkel, találkozásokkal, s ha mindehhez még remek programokat is kínál a nyár, miért is várnánk, hogy vége legyen?

Szerencsére nem kell ezen keseregni, hiszen a programsorozat tartogat még a közönség számára igazi ínyencségeket. Július 21-én a hagyományoknak megfelelően az Óbudai Danubia Zenekar zárja a Fő téri ingyenes koncertek sorát. S akárcsak a nyitánynál, most is igazi sztárvendégek érkeznek hozzájuk, Dino Saluzzi bandoneónművész és zenekara. Minden bizonnyal örömzenére számíthatunk.

Július 22-én a jazz és a vérforraló latin dallamok rajongóinak a ma is töretlenül népszerű Matt Bianco ad koncertet a Zichy udvarban. Mark Reilly a világ egyik legnevesebb jazz-zenekarával lép színpadra, hogy meghódítsa az óbudai közönséget.

Egy héttel később, július 29-én pedig a színházkedvelők örülhetnek, mert egy klasszikus Shakespeare-műből színpadra állított könnyed, nyári előadás részesei lehetnek. A Dicső Dániel által újragondolt, Sok hűhó semmiért megőrzi a klasszikus mondanivalót, az izgalmas fordulatokat, helyzeteket, s néhány örökzöld dallammal tetézi a nyári hangulatot.

A Kobuci Kertmozi és a Fellini Partmozi is tartogat még pompás filmélményeket, beszélgetéseket a nézők számára, mint ahogy a programsorozat végéig csábít töltekező sétára a Kórház utcai és a Promenádon lévő szabadtéri kiállítás is. Az Óbudai Társaskörben koncertek, színházi és operaelőadások várnak a nézőkre az árnyas kertben, vagy rossz idő esetén a nagyteremben. A Fő téren pedig a nagyszínpados koncertek után az Esernyős megújult helyszíneié lesz a főszerep, s a nyár hátralévő részében rendszeres zenei estékkel színesítik az Óbudai Nyár programkínálatát. Az intim hangulatú műsorhoz, gasztronómiai finomságokat, remek italokat és zamatos kávét kínálnak.

Az Óbudai Nyár augusztus 26-án a Hékás Békással búcsúzik a Csobánka téren, ahol napközben családi programok, délután koncertek szerepelnek majd a műsorban. Fellép a Hot Jazz Band, Molnár György harmonikaművész és koncertzenekara, a B52, s végül a Révész – Závodi: Piramis évek koncerttel intünk búcsút egy évre!

Az Óbudai Nyár részletes programja itt: www.obudainyar.hu,

a rendezvény Facebook-oldala pedig ITT.

A Matt Bianco üdvözletét küldi magyarországi (és óbudai) rajongóinak:

William Shakespeare pedig puszit küld magyarországi (és óbudai) rajongóinak:

Az augusztus 26-ai egész napos Hékás Békással pedig mindenki búcsút inthet a nyárnak:

https://recorder.blog.hu/2017/07/17/obudai_nyar_matt_bianco_shakespeare_es_ingyenes_piramis-koncert_a_julius-augusztusi_programban
Óbudai Nyár: Matt Bianco, Shakespeare és ingyenes Piramis-koncert a július-augusztusi programban!
süti beállítások módosítása