Intimate Stranger: egészen kiváló chilei-horvát posztpunk ma este a ROBOTban

2017.07.15. 12:30, Recorder.hu

intimatestranger_650.jpg

A ma este az Akácfa utcai ROBOTba érkező Intimate Stranger főként a 80-as és 90-es évek posztpunkjából táplálkozik. A chilei és horvát-angol tagokból álló zenekar indierock-hangzását legjobban karakteres női vokálmelódiáik és atmoszférikus gitártémáik jellemzik. Tom Robinson a BBC6-on úgy jellemezte őket, mint egy “energikus és koszos, ugyanakkor nyugodt és éteri zenekart gyönyörű vokálokkal  egy kiegyensúlyozott hangzás, amelyet nehéz megvalósítani”.

A zenekart 2007-ben a chilei gitáros, Lautaro Vera (aka Lau Stranger) és az angol-horvát énekes, Tessie Spoljaric (aka Tessie Stranger) alapította  eleinte chilei és londoni bázissal. Jelentős időt töltöttek úton külföldön, többek között egy 2010-es és 2011-es USA-turnén, amely során játszottak az SXSW-n, az austini The Parish-ben és az Emo’s-ban, valamint a The Knitting Factory színpadán is New Yorkban. Under című kislemezük 2011-ben top 10-es lett az amerikai független rádióadók játszási listáján és mind az Austin Chronicle, mind a Spin magazin kiemelten ajánlotta őket. Dél-Amerikába visszatérve (ahol a zenekar jelenleg is székel) fontos fesztiválokon vettek részt (Rip Curl Music Festival 2014, Lollapalooza 2013, Primavera Fauna 2011) és különböző nemzetközi produkcióknak nyitottak: Interpol, The Walkmen, Peter Hook (Joy Division, New Order), A Place To Bury Strangers és legutóbb 2017-ben még Ed Sheerannek is.

Az Intimate Stranger a hatodik, Just című albumát promotáló körútjának egyik állomása július 15-én, szombaton a budapesti ROBOTban lesz.

A koncertre a belépés ingyenes!

Facebook-event ITT.

Egy, némiképp a Yeah Yeah Yeahs-t is idéző dal videoklipje: 

Egy meggyőző élő session-felvétel:

És a legfrissebb album, a Just egészben:

 

https://recorder.blog.hu/2017/07/15/intimate_stranger_egeszen_kivalo_chilei-horvat_posztpunk_ma_este_a_robotban
Intimate Stranger: egészen kiváló chilei-horvát posztpunk ma este a ROBOTban
süti beállítások módosítása