Csukd be a szemed, és képzeld azt, hogy a Nagy Ő-vel táncolsz

2017.07.10. 11:37, Frontrecorder

honne.jpg

A nyár közepán egy igazi nyárias, fülbemászó és táncra csábító dallal jelentkezett a HONNE duó, mely még a jelenlegi retrofunk-hullámra is simán ráfekszik. 

Az énekes-dalszerző-producer Andy Clutterbuck és a dalszerző-producer James Hatcher  2014-ben indult együttese beleillik a James Blake nyomában feltűnt electro-soulisták sotába, zenei hivatkozási pontok és hangulatok tekintetében ugyanakkor a Rhye-hoz közelít, bár utóbbinál rádiópoposabb, az angol electrocroonernél viszont kevésbé szenvelgős. A duó egy éve, tavaly július végén jelentette meg debütáló albumát saját kiadójánál, a lemez címe pedig pontosan leírja a HONNE zenéjét: Warm On A Cold Night. Friss dalukat jó érzékkel nyárra időzítették, és bár a nyolcvanas évek szintetikus funkját kifinomult mai dancepoppal elegyítő Just Dance nem fog a csapból is folyni, príma szezonális sláger. Ráadásul egy mindannyiunknak ismerős szituációról szól, arról a felfokozott pillanatról, amikor egy szórakozóhelyen - akár nyaralás alatt - megpillantjuk a Nagy Ő-t, vagyis akit akkor és ott annak gondolunk, lelki szemeink eőtt szinte végigfut a közös életünk, aztán a valóság megtöri a varázst, és mi táncolunk tovább egyedül.




Néhány hónapja a HONNE közzétette bemutatkozó dalának, az érzéki klippel megtámogatott Warm On A Cold Nightnak új verzióját, a rapper Aminé közreműködésével, nyilvánvalóan az amerikai piacot megcélozva:

Címkék: honne
https://recorder.blog.hu/2017/07/10/csukd_be_a_szemed_es_kepzeld_azt_hogy_a_nagy_o-vel_tancolsz
Csukd be a szemed, és képzeld azt, hogy a Nagy Ő-vel táncolsz
süti beállítások módosítása