Magyarradar - Dil Maddy

2017.06.27. 15:30, Frontrecorder

dilmaddy_recorder.jpg

Nem pályakezdő ugyan, hisz' majd tizenöt éve nyomja a beatmaker-ipart, de amit Dil Maddy (korábban Mil) alkot a szemplereivel, a mai napig nagyon fresh, legyen az klasszik boom bap-ből kovácsolt hiphop (a fő szakterülete, az indulása óta ontja az ilyen remixeket és editeket az eredeti alapok mellett), füstös dzsesszes-funkos downtempo, vagy olyan mai "elhajlások", mint a wonky és a footwork. Méltán tekinti egyik mesterének a kurrens hazai future beats színtér, rendre szerepel is az Elevated és a Cosmic Dust válogatásain és bulijain, de helyet kapott a Recorder jövőbeat mixtape-jén is. Sokoldalú, biztos kezű és termékeny producer, ám itteni bemutatkozó profiljából ítélve a szavait szűken méri.

maddy.jpgIndulás: 2004.

Tagok: Kishonti Milán.

Stílus: hiphop, house.

Hatások: a hatvanas és hetvenes évek soul/funk/jazz megjelenései, illetve a kilencvenes évek hiphopja.

Kiadó(k): -

Történet: Már gyermekkoromban elkezdtem érdeklődni a zene iránt, szüleim bakelit. és cd-gyűjteményén szocializálódtam. Később külföldi tévécsatornák fekete zenei blokkjait figyeltem nagy odaadással. Majd ahogy idősödtem, egyre jobban ástam bele magam a zenekészítés technikai hátterébe, így jutottam el a nyolcvanas-kilencvenes évek samplereihez. Sok éve nem használok számítógépet zeneíráshoz, a zenéim samplereken születnek (AKAI MPC 60, AKAI S3000) és csak a rögzítéshez használok pc-t.

Megjelenések: 

Dil Maddy EP (2013)


Random Remixes
(2016)


Továbbá egy-egy trekk hazai válogatásokon (Cosmic Dust Compilation 01, Cosmic Dust Compilation 02,  Cosmic Dust Compilation 04ELEVATED - HOMEGROWN Vol. 1.ELEVATED - HOMEGROWN Vol. 2.)
A korábbi dolgaim fent vannak a YouTube csatornámon és a Soundcloudomon.

Küldetés: hagyományőrzés, szórakoztatás

Jövőkép: Annak nagyon örülnék, ha egyszer kézzelfogható formában (főleg bakeliten) jelennének meg zenéim.

Mellékprojektek: Stay Blunted, Flava Inc. (coming soon).

Szexepil: sok jó lemezem és cipőm van.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az utóbbi időben aminek nagyon örültem, hogy egy New York-i egyetem felhasználta egy zenémet a reklámfilmjéhez.

 

https://recorder.blog.hu/2017/06/27/magyarradar_dil_maddy
Magyarradar - Dil Maddy
süti beállítások módosítása