2017-ben is az övé lesz az év albuma a Recordernél? - jön az új Ariel Pink-lemez

2017.06.22. 11:04, rerecorder

ariel_pink_dtbj_pic_001_eliot_lee_hazel_low-res-1498057105-640x959.jpg

Ariel Pink legutóbbi LP-jével, a 2014-es pom pommal kiérdemelte az év albuma címet a Recordernél. Azóta csak a lemezről kimásolt klipekkel és és egyéb közreműködésekkel, illetve idén februárban egy Weyes Blooddal közös EP-vel hallatott magáról, de két hete végre megosztott egy új szólódalt is, amivel könnyebbé tette a hétvége iránti vágyakozást. Most meg klipet csatolt a dalhoz, de elárulta azt is, hogy ez bizony egy szeptemberben érkező nagylemez felvezetője, aminek van címe, borítója és dallistája is. Alább.

A Dedicated To Bobby Jameson című lemez szeptember 15-én jelenik meg a Mexican Summer kiadónál, tizenhárom dalt tartalmaz, a zárófelvételen közreműködik DāM-FunK is. A címben szereplő Bobby Jameson egy Los Angeles-i zenész volt, akinek a hatvanas évek elején megjelent kislemezei alapján szép karriert jósoltak, de aztán persze nem lett belőle semmi, csak kultusz, merthogy az 1965-ben, álnéven (Chris Lucey) kiadott egészen kiváló Songs of Protest and Anti-Protest igazi pszichedelikus popos kultlemez, két évvel előzi meg a hasonló hangzású Love-csúcsalbumot, a mindenki által imádott Forever Changes-t. Jameson siker helyett elkallódott, 2007-ben kiadott önéletrajza idején kapott némi figyelmet. Tipikusan olyan kívülálló, aki Ariel Pink csodálatát kiválthatta és akit aztán egy lemezcímmel is köztudatba dob. Az albumhoz turnébejelentés is társult, de a jelek szerint Ariel Pink október-november folyamán csak Észak-Amerikában lép fel. 


"VICCNEK GONDOLNI A DALAIMAT TELJES FÉLREÉRTÉS" - INTERJÚNK ARIEL PINKKEL.


Egy dal alapján lehetetlen megjósolni, milyen lemez várható Ariel Pinktől, de az biztos, hogy ekkora szünet még soha nem volt két albuma között, igaz legalább közreműködéseket szépen adagolt az eltelt időben (SokoMiley Cyrus, Mild High Club, Drugdealer, Theophilus London). Az ábrándos-pszichedelikus Another Weekend klipjéhez visszatért Grant Singer rendező, ami csak azért nagy szó, mert a Sky Ferriera- és Ariel Pink-videókkal (Put Your Number In My Phone, Picture Me Gone, Dayzed Inn Daydreams) befutott filmes azóta nagypályás lett és The Weeknd-, Ariana Grande-, Taylor Swift-, Lorde-klipekkel tarolt. Ezúttal is a tőle megszokott stílusban, a dal hangulatához igazítja a képeket, Pink egy mexikói cowboy bárban énekel életlen felvételeken, amikor jön egy rosszarcú és lepuffantja, de szerencsére az énekes is vissza tud vágni. Csak egy átlagos hétvége arrafelé.


a remek borító:

ariel_pink_album-cover-1498056410-640x640.jpg


a dallista: 

01 “Time To Meet Your God”
02 “Feels Like Heaven”
03 “Death Patrol”
04 “Santa’s In The Closet”
05 “Dedicated To Bobby Jameson”
06 “Time To Live”
07 “Another Weekend”
08 “I Wanna Be Young”
09 “Bubblegum Dreams”
10 “Dreamdate Narcissist”
11 “Kitchen Witch”
12 “Do Yourself A Favor”
13 “Acting” (Feat. Dam-Funk)


és a lemezt felvezető klipes dal, az Another Weekend

Címkék: ariel pink
https://recorder.blog.hu/2017/06/22/2017-ben_is_az_ove_lesz_az_ev_albuma_a_recordernel_jon_az_uj_ariel_pink-lemez
2017-ben is az övé lesz az év albuma a Recordernél? - jön az új Ariel Pink-lemez
süti beállítások módosítása