Dalpremier! Bankrupt: Törlöm a számod / Creepy Stalker

2017.06.20. 17:00, rerecorder

bankrupt2_650.png

A kiváló Bankrupt poppunkzenekar tavalyi huszadik születésnapja után – amit egy remek magyar nyelvű/angol nyelvű albumpárral ünnepelt – idén május óta ismét igen aktív. A tőlük már megszokott magyar/angol dalpáros, két szövegvideó formátumban jelentkeztek két nagyon ironikus, politika közeli dallal, az egyik egy gengszterről, bizonyos Tóniról szólt, aki helikopterrel jár, szereti a Verzácsét és Lui Vütont és mindig neki lejt a pálya. A másikban viszont a politikusok és gengszterek _nagyon is eltérő_ világát vették össze. Most itt az ígért harmadik dal is, ami a Péterfy Bori & Love Band előadásban is megjelenik Ne keresd az igazit, az én voltam címmel. Premier!

torlomborito.jpgA Bankrupt dalait már régóta Tövisházi Ambrus producerrel, a Péterfy Bori & Love Band zenei vezetőjével veszi fel (Háború és Béke/War And Peace, a Lee Marvin/The Legend Of Lee Marvin, Világvége Diszkó/Disco Apocalypse, a Gazdagok és szépek/Diamond Blonde, a Nem megyünk el/Bipolar Bear, a Ne számíts rám/Gone To Bangalore, az Ez már szerelem/Party Capital és a Tizenöt perc/Fifteen Minutes) így nem annyira meglepő, hogy összeakadt a két zenekar útja, de meséljen erről Sarkadi Balázs, a Bankrupt dalszerző-frontembere: „Amikor pár hónapja elküldtük Tövisházi Ambrusnak az új számaink demóját, ennek a szövege annyira megtetszett neki, hogy elkérte egy Péterfy Bori & Love Band-dalhoz. Készült is a szövegből egy csajos változat Borinak, és Ambrus párhuzamosan dolgozott velünk a Törlöm a számodon és a saját verziójukon, aminek Ne keresd az igazit, az én voltam lett a címe. Most jött el a pillanat, hogy egyszerre megjelenjen a két szám. A miénkből szokás szerint készült angol változat is, ennek Creepy Stalker lett a címe. A megszokottnál picit több zongora van benne, de a refrénre azért megérkeznek a gitárok is.”

A szokásos szövegvideóhoz „a símaszkos képeket Pandur-Balogh Norbert készítette a Vágóhídon, ahol időnként el kellett magyarázni az arra járó embereknek, hogy nem betöréses rablás vagy TEK-rajtaütés van éppen folyamatban. A kontent felturbózásához olyan celebek segítségét vettük igénybe, mint Kate Upton, Hillary Clinton, Dwayne Johnson és kedvenc szuperpumánk, Jennifer Coolidge a.k.a. Stifler mamája.”


A Bankrupt hamarosan fellép Közép-Európa legmenőbb punk/ska/hc fesztiválján, a csehországi Mighty Sounds-on, majd innen visszatérve július 22-én a Dürer Kertben koncerteznek a Pop Punk’s Not Dead névre keresztelt megmozdulás keretében, Facebook-eseményoldal


Törlöm a számod


Creepy Stalker


fotó: 
Pandur-Balogh Norbert

a Bankrupt Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/06/20/dalpremier_bankrupt_torlom_a_szamod_creepy_stalker
Dalpremier! Bankrupt: Törlöm a számod / Creepy Stalker
süti beállítások módosítása