The Red Paintings: ausztrál sci-fi artrock hétfőn a ROBOTban!

2017.05.21. 17:00, Recorder.hu

 

theredpaintings_650.jpg

(X) Gésák, földönkívüliek, óriásrobotok és szobrok  az ausztrál The Red Paintings nem fél a legelképesztőbb vizuális elemekhez nyúlni, ha a show-ról van szó. Ha nem jutottál be a Depeche Mode-ra vagy ha nem is érdekel: május 22-én nézd meg inkább őket az Akácfa utcában.

A csapat a kétezres évek elejétől jelentkezik meghökkentő videókkal, utcai és fesztiválperfomanszokkal, a kreatív ötletek megvalósításához pedig egyre többen csatlakoznak ilyen-olyan önkéntes módon. A lemezeit főként EP-kként kiadó, ének-hegedű-gitár-basszus-dob-cselló felállásban alkotó brigád kiadványcímei is elég beszédesek: Cinema Love, Walls, Destroy the Robots, Feed the Wolf, You’re Not One Of Them.

Látványos koncertjeik nemcsak hazájukban, de Amerikában, Angliában, Japánban és Európában is egyre nagyobb klubokat és egyre nagyobb nevű fesztiválok küzdőtereit képesek megtölteni. A The Red Paintings holnap, május 22-én, hétfőn Budapestre is elhozza álomvilágát: “a jövő zenekara” a város kedvenc rockkocsmájában, a ROBOTban játszik. Addig is érdemes lecsekkolni új anyagukat, ami vinyl formájában már előrendelhető honlapjukról. És ha tetszik, akár csatlakozni is lehet a turné mellé meghirdetett kreatív pályázathoz.

Több infó az esemény Facebook-oldalán.

Jellegzetes fejdíszek, karakteres vizualitás, You're Not One Of Them:

Az állati jogokért kampányoló Whales Are Dying:

És egy korai klip, a Feed The Wolf:

 

https://recorder.blog.hu/2017/05/21/the_red_paintings_ausztral_sci-fi_artrock_hetfon_a_robotban
The Red Paintings: ausztrál sci-fi artrock hétfőn a ROBOTban!
süti beállítások módosítása