Felviszik Vácra a Római-partot egy rakás zenekarral – jön a VéNégy Fesztivál!

2017.05.16. 16:13, prerecorder

venegy_fesztival_1.jpg

A VéNégy Fesztivál újult erővel vág neki az idei fesztivál szezonnak. A váci, színházi gyökerű fesztivál idén szintet lép és zenei eseményként hoz új színt a város életébe. Olyan ismert előadókat nézhet meg a közönség, mint a Punnany Massif vagy éppen az Európa Kiadó. De a zenekarok mellett magyar és külföldi színház társulatok előadásait is megtekintheti. 

A váci fesztivál ugyan nem idén debütál, azonban a korábban a visegrádi országok színházi társulatainak együttműködéséből kibontakozó, zenei programokkal színesített rendezvény idén szintet lép, összművészeti jellégét a klasszikus zenés fesztiválok hangulatával erősíti.

„Az idei fesztivál igazi meglepetés lesz, igényes szórakozási lehetőség a színház és a zene szerelmeseinek. Különleges utcaszínházi előadások mellett népszerű zenekarokkal találkozhatnak majd, s egy olyan egy olyan környezetet alakítottunk ki a Dunakanyar szívében, aminek nehezen akad majd párja” – mondja Kis Domonkos Márk, a Dunakanyar Színház igazgatója, a fesztivál alapítója.

A VéNégy a szervezők célja szerint azoknak szól, akiknek a legnagyobb fesztiválok talán már túl nagyok, de azért szívesen megnéznék a legismertebb, legjobb hazai zenekarok többségét. Na meg azoknak, akik szívesen ejtőznek és fürdőznek árnyas vízpartokon, akik vevők a kortárs színházi kultúrára is, szívesen megnéznek nem csak hazai, de lengyel, cseh, vagy szlovák társulatokat is, s akik aztán este és éjszaka szívesen táncolnak dj-k zenéire. És persze azoknak, akik imádják a Dunakanyart, köztük azoknak a budapestieknek, akik szívesen mozdulnak ki a fővárosból és annak agglomerációjából, de örülnek, ha négy nap zenés-bulizós, kultúrával teli vakációért nem kell messzire utazni.

A rendezvényen négy helyszínen – Északi és Déli Színpad, Színházterem, Nyárfák alatt – jól kitalált idősávokban zajlanak a programok, a két zenei színpadon például egymást váltva jönnek a koncertek.

A külföldi színházi fellépők mellett olyan közkedvelt hazai produkciókat láthatunk ebben a négy napban, mint a TÁP Színház vagy a Nylon Group, a két zenei színpad kínálata pedig színes: Punnany Massif, Európa Kiadó, Belga, BlahalouisianaIrie MaffiaRedRedRicsárdgírSupernemJónás Vera Experiment30Y és a hiperkarma.

Laza, fröccsözős, ottalvós, bulizós, vízpartos, naplementés, új helyszínt felfedezős - ez a VéNégy fesztivál Vácon!

 

Online jegyvásárlás ezen a linken lehetséges, a fesztivál Facebook-eseményoldala, pedig itt található


Beck Zoli
ék is ott lesznek a fesztiválon:

https://recorder.blog.hu/2017/05/16/felviszik_vacra_a_romai-partot_es_a_legjobb_zenekarokat_jon_a_venegy_fesztival
Felviszik Vácra a Római-partot egy rakás zenekarral – jön a VéNégy Fesztivál!
süti beállítások módosítása