Még élő Beastie Boys-tagot menesztett mennybe KRS-One

2017.05.15. 13:50, Frontrecorder

krsone.jpg

Hű, de kínos: a hiphop nagy halottairól megemlékező dalában MCA helyett a Beastie Boys még élő tagját, Ad-Rockot gyászolta KRS-One. A veterán rapper beismerte a bakit és ígértet tett, hogy a lehető leggyorsabban korrigálja a szöveget. 

A hiphopban gyakorlatilag szinte a kezdetek óta jelenlévő (1981 óta rappelő) KRS-One valóban nagy tanító, de most kihagyott az agya: legfrissebb albumának Hip Hop Speaks From Heaven című dalában a műfaj nagy halottainak állít emléket, mint mások mellett 2pac, Phife Dawg az A Tribe Called Questből, J Dilla, Eazy-E, The Notorious B.I.G, Ol' Dirty Bastard és a King Ad-Rock a Beastie Boys-ból - aki természetesen él és virul. "“Like a late fog in the mist / I see King Ad-Rock / And rest in peace Nate Dogg / Their names and their natures will last” - rappeli KRS-One, és ez bizony ordító hiba, nyilvánvalóan összekeverte Ad-Rockot a  2012-ben elhunyt MCA-vel. Rövidzárlat, mindenkivel előfordul, ráadásul mentségére szóljon, hogy mindkét Beastie Boynak Adam a valódi keresztneve, inkább az a fura, hogy nem szólt neki senki, és így megjelenhetett a dal.

A The World Is MIND című albumon az inkriminált szövegrészt az XXL hiphopportál szúrta ki még a múlt hét közepén, és két nappal később KRS-One reagált is rá: a Twitterén kért bocsánatot minden érintettől, egyúttal elismerte a tévedést, illetve bejelentette, hogy haladéktalanul visszavonja a dalt a digitális platformokról és újra felveszi javított szöveggel. Mint írja, "nincs mentség" a bakira, de azért nem marad el a magyarázkodás: a szövegei legtöbbször freestyle-ok, amik "hasraütésszerűen" jönnek, a kész felvételeket pedig szinte azon melegében kiadja, mondja, tehát ez lehet az oka, hogy ellenőrzés nélkül átcsúszott.a baki. Fátylat rá!

KRS-One új albuma, jelenleg tehát a szóban forgó dal nélkül:

Címkék: beastie boys krs-one
https://recorder.blog.hu/2017/05/15/meg_elo_beastie_boys-tagot_menesztett_mennybe_krs-one
Még élő Beastie Boys-tagot menesztett mennybe KRS-One
süti beállítások módosítása