Dalpremier! Bankrupt: Politikus/Gengszter & Tronald Dump

2017.05.14. 19:00, rerecorder

trump650.jpg

A kitűnő és igen szórakoztató Bankrupt poppunkzenekar tavalyi huszadik születésnapja után – amit egy remek magyar nyelvű/angol nyelvű albumpárral ünnepelt – idén sem bír leállni és ez nagyon jó nekünk. Múlt héten jelentkeztek (a tőlük már megszokott magyar/angol dalpáros, két szövegvideó formátumban) egy gengszterről, bizonyos Tóniról szóló dallal, aki helikopterrel jár, szereti a Verzácsét és Lui Vütont és mindig neki lejt a pálya. Ha valakinek az a benyomása alakult volna ki, hogy a főhős esetleg a magyar politikai életben is lehetne szereplő, akkor ezt most tisztázza a Bankrupt egy villámdallal, amiben a politikusok és gengszterek _nagyon is eltérő_ világát vetik össze. Az új dal videójában egy bizonyos Viktor jelenik meg. Tudjátok, a takarító! Premier! 

policover_1.jpg

„A múlt héten megjelent Tóni Montana című slágerünk mögött többen politikai párhuzamot véltek felfedezni, pedig mi csak A sebhelyesarcú élettörténetének tanulságait próbáltuk összefoglalni. Nagyon sajnáljuk, ha egyesekben az a téves benyomás alakult ki, hogy politikusok és gengszterek között bármiféle hasonlóság lehet, azon kívül, hogy mindannyian szeretnek drága öltönyben márkás italokat vedelni. A most megjelent Politikus/Gengszter című egyperces reggae-tanmesében ezt a félreértést szeretnénk tisztázni, demonstrálva a két hivatás művelői közti szembetűnő különbségeket. A szövegvideóhoz felhasznált képeken magyar politikusok nem szerepelnek, mivel ők köztudottan világviszonylatban is a legbecsületesebbek közé tartoznak. Szerepelnek benne viszont a filmek világából jól ismert gengszterek, úgy mint Tóni Montana vagy Viktor, a takarító– mondta a Recordernek Sarkadi Balázs Bankrupt-frontember.

A Sublime zenei világát is megidéző dalból kiderül, hogy: „nem minden politikus gengszter / mind voltak gyerekek egyszer / csúf gyerekek haverok nélkül / így lettek ilyenek végül.” De persze az is, hogy „ki ne akarna politikus lenni? / pezsgőzni, kaviárt enni? / más pénzén nyaralót venni? / buli van, nem szól rád senki.” Ám ott van az rémkép ebben a karrierben, hogy „de ha végül fordul a kocka / fordulhat a sorsod rosszra / csajodat már a főnök tossza / így áll bosszút a Cosa Nostra / és a börtön ablakában / könyökölhetsz nagy magányban / négyből hátra van még három / pizsamaparti télen-nyáron.”

A szám angol változatáról ezt mesélte az énekes-gitáros-dalszerző: „egy b-movie-ba illő fiktív történetet dolgoz fel, amelyben egy Tronald Dump nevű pszichopata milliárdos kerül az USA élére, alaposan felbolygatva hamburgerfaló barátaink hétköznapjait.”

A szintén májusra ígért harmadik dalról pedig ezt: „ezzel rövidre is zárjuk a témát, legközelebb már egy párkapcsolati problémákról szóló slágerrel jelentkezünk, ami a szövege alapján lehetne akár egy Péterfy Bori-szám is.”

A megjelenésekben bővelkedő májust a Bankrupt 31-én az A38 Hajó teraszán búcsúztatja majd a kiváló The Somersault Boy társaságában. "A közelmúltban egy olasz másodgitárossal bővült a Bankrupt felállása, itt is így lépünk fel." A koncert eseményoldala.


és a villámjó Politikus / Gengszter


valamint angol verzióban, Tronald Dump


a Bankrupt
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/05/14/dalpremier_bankrupt_politikus_gengszter_tronald_dump
Dalpremier! Bankrupt: Politikus/Gengszter & Tronald Dump
süti beállítások módosítása