Everything Is Recorded - új projekt az XL kiadó fejétől

2017.05.13. 15:33, Frontrecorder

richardrussell.jpg

A Prodigy felfedezője, Damon Albarn közeli barátja, az egyik legmeghatározóbb független lemezcég, az XL Recordings vezetője, Richard Russell új projekttel rukkolt telő, az Everything Is Recorded bemutatkozó EP-jén mások mellett Sampha is közreműködik. Fun fact: a logója hasonlít a Recorderéhez!

AZ XL JELENTŐSÉGÉT A KIADÓRÓL ÍRT PROFILUNKBAN TAGLALTUK.

Richard Russell kétségtelenül napjaink zenéjének egyik legfontosabb háttérembere: 1994 óta egyedül irányítja az XL lemezcéget, amely az ő kivételes A&R-érzékének és víziójának köszönhetően a kétezres évek óta a világ vezető független kiadója, emellett a 2010-es évektől producerként is nagyot alkot (olyan remek albumok fűződnek a nevéhez, mint Gil Scott-Heron 2010-es és Bobby Womack ‎2012-es utolsó lemeze, Damon Albarn 2014-es szólólemeze, vagy az Ibeyi 2015-ös debütáló lemeze). Russell most a ritkábban előtérbe helyezett zeneszerzői, programozó-produceri oldalát villantja meg az Everything Is Recorded projektjével, melyben persze kurátor is, aki első körben olyan közreműködőket vont be maga mellé, mint az electrosoul-trubadúr Sampha, a rapper Giggs és Warren Ellis a Nick Cave & The Bad Seeds-ből.  A naprakész hiphop- és elektronika-alapokra helyezett Close But Not Quite EP alább meghallgatható, az Everything Is Recorded honlapján a stúduiófelvételekbe is netekinthetünk.


az EP borítója, a Recorder logójához hasonló piros körrel:

eirep.jpg


és egy csapás a múltból, Richard Russell Nick Halkes-szal, az XL társalapítójával közös Kicks Like A Mule nevű formációjának 1991-es breakbeat hardcore-slágere::

https://recorder.blog.hu/2017/05/13/everything_is_recorded_uj_projekt_az_xl_kiado_fejetol
Everything Is Recorded - új projekt az XL kiadó fejétől
süti beállítások módosítása