Klippremier! Blahalouisiana: Ha élni felejtek

2017.05.04. 11:00, rerecorder

blaha.jpg

A Blahalouisiana egy éve, 2016 áprilisában adta ki remek bemutatkozó albumát. Azóta jelentkeztek laza-táncos és trükkös-vicces klippel, elkísértük őket turnéra, tavaly karácsonyra pedig a parazolos Ivánnal közösen tisztelegtek az LGT és Somló Tamás előtt. Most pedig már dolgoznak az októberre várható új albumon és azt most egy klipes dallal harangozzák be. Megszokottan magas Blahalouisiana-minőség.

blaha_klip.jpgAz angol és magyar nyelvű dalokat vegyesen előadó zenekar ezúttal az utóbbi nyelven jelentkezik, miközben az október közepén várható tízszámos albumon majd a megszokott kétnyelvűség jellemzi a szerzeményeket. A Ha élni felejtek című új dal a szextett érett megszólalását viszi tovább, a hozzá tartozó klipben pedig ezúttal csak apró mellékszerep jut a Blaha tagjainak. A szakításról, átmeneti állapotokról szóló dalhoz a Rónai Domonkos  által rendezett (Nagy Zágon által felvett, Érdi Zsófia által vágott) klipben szakítás utáni, költözködős, átmeneti állapot jelenik meg, a főhős pedig nem egyetlen szereplő, hanem tucatnyi karakter alakítja – a helyzet általános, bárkire érvényes lehet. „A klipet ugyanaz a csapat készítette, mint akik a Máshol várnak című dalunk videóját is, a koncepció az ő ötletük volt, szabad kezet adtunk nekik” – foglalja össze a lényeget Jancsó Gábor basszusgitáros-dalszerző. A klipben a zenekar fiútagjai csak egy villanásra tűnnek fel, mint mobilon továbblapozott arcok, Schoblocher Barbara énekesnő pedig az egyik lány a sok közül, aki fagyit majszolva vigasztalja magát, amikor amúgy nincs is vigasz. Jellemző és erős képsor, ahogy az egyik karakter a lába szőrtelenítésére készül, de annyira hezitál, hogy mögüle kicsordul a kádból a víz (egy másik jelentekben a borotválatlan hónalj szerepel fókuszban).

A zenekar ezúttal is Ligeti György producerrel vette fel a számot, ez lesz az október közepén megjelenő második album második dala (a decemberi, rádiós toplistavezető Túl távol, elég közel volt az első). A Blaha legközelebb június 17-én játszik saját bulit a Kobuciban. „Innentől kezdve fesztiválokra és a lemezírásra koncentrálunk” – mondja a közeljövő terveiről Jancsó.


BLAHALOUISIANA INTERJÚNK ÖNAZONOSSÁGRÓL ÉS ÖSZTÖNÖSSÉGRŐL.


a legközelebbi önálló budapesti Blahalouisiana-koncert a Kobuciban lesz június 17-én, Facebook-eseményoldal


és akkor a Ha élni felejtek című vadonatúj és remek Blahalouisina-dal és klip: 


nyitókép:
 Lékó Tamás

Blahalouisiana Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/05/04/klippremier_blahalouisiana_ha_elni_felejtek
Klippremier! Blahalouisiana: Ha élni felejtek
süti beállítások módosítása