Ingyenes koncertekkel jön Óbuda (két) Napja: Quimby, Kovács Kati, Vad Fruttik, Ivan & The Parazol, Szemző Tibor és sokan mások május 5-6-án!

2017.04.27. 09:56, Recorder.hu

obudanapja2017_650.jpg

A nyári fesztiválszezon idén is tavasszal indul  és idén is Óbudán. Az első májusi hétvégére Budapest III. kerületében olyan line-upot hoztak össze – és nem csak a zenei programokról beszélünk –, amire jónéhány egész hetes rendezvénysorozat is büszke lehetne. Sok (és jó) koncert lesz, sok (és jó) más program kíséretében, ráadásul mindez ingyenesen. 

(X) Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Igazi közösségi esemény ez, mely a múltból táplálkozva köti csokorba a szép tradíciókat. Egyik ilyen hagyomány a római kor legkedveltebb ünnepe, a Floralia, azaz tavaszünnep, mely egyszerre jelenti a tavaszt, a virulásnak indult természet ünnepét, illetve olyan ünnepnapok előtti tisztelgést, mint Szent a Flórián nap, mely kiemelt szereppel bír a kerületben. Jól megférnek itt a századfordulós kosztümök, a gyermekzsivaj és a különböző stílusú zenei műsorok. Sőt, ez ad lehetőséget arra, hogy valamennyi korosztály úgy érezze, hogy róla, neki szól ez a nap. A rendezvény fő célja az, hogy a kerület lakóinak lokálpatriotizmusát szem előtt tartva, nívós műsorokkal kínáljon kellemes együttlétet a családoknak.

Bár az események központja a Fő tér és környéke, a kerület számos pontja kínál kellemes kikapcsolódást az itt élőknek, ide látogatóknak. Ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, Civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják az Óbudára látogatókat május 5-én, Óbuda Napja előestéjén, majd 6-án egész nap.

Idén a rendezvény grafikai megjelenítése a Kassák Lajos emlékév előtt tiszteleg. Az Óbuda Napja kezdőprogramja a Kassák Múzeumból indul: május 5-én, 17.00 órakor Szemző Tibor „K” metszetek című mozikoncertjét láthatják, hallgathatják a nyitóprogramra érkezők. A jó hangulatot később a Szentlélek téren az Ivan & the Parazol, majd a Quimby együttes koncertje biztosítja, s ehhez nyújt kellemes hátteret a gasztronómiai kalandozások sora is.

FRISS INTERJÚNK A MOZIKONCERTRE KÉSZÜLŐ SZEMZŐ TIBORRAL ITT OLVASHATÓ

Május 6-án, szombaton, több helyszínen folytatódik a rendezvény. A Fő téren napestig kínálják finomságaikat a kitelepült vendéglátóhelyek: Ráchel flódnija, Panyolai pálinka, Cziniel Cukrászda, Don Bosco Cukrászda, számos food truck kínálata, kenyérlángos, hamburgerek, különleges levesek, nemzetközi és hazai ízek, kézműves sörök várják a vendégeket. Az Esernyős szobroknál kialakított borudvar sok kiváló borvidék borászatával – újdonságként ezen a helyszínen is koncertekkel – várja a borok szerelmeseit. Lesz kézműves vásár, Circus Mechanicus, Vitéz László Bábjátékautomata és ezernyi más játék és látnivaló, de akár egy sétát is lehet tenni Óbuda utcáin egy fess fiákeren.

A nagyszínpadon délelőtt Halász Judit ad koncertet a gyerekeknek, majd a Langaléta Garabonciások következnek. Délután a The Luckies, a Kerekes Band, az Esti Kornél, majd a Vad Fruttik lép színpadra.

A Zichy udvarban is sűrű programok lesznek. Itt a civil szervezetekkel ismerkedhetnek, egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt a felnőttek, a kicsiket pedig ezernyi játék várja. Az ünnep alkalmából sor kerül a városrész első polgármestere, Harrer Pál szobrának megkoszorúzására. A Kórház utcában szabadtéri tárlat nyílik Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története címmel, melynek apropóját Hadrianus császár 1900 évvel ezelőtti trónra lépésének évfordulója adja. A kiállítást Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere és dr. Láng Orsolya, az Aquincumi Múzeum igazgatója nyitja meg.

A Kobuci kert ebben az évben központi helyszínné válik: 15.00 órakor Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere adja át a kerületi kitüntetéseket: az Óbuda Díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója díjat, valamint a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet. Az esti programokat itt Frenk akusztikus produkciója, majd a Biorobot koncertje zárja.

Színes programokkal csatlakoznak Óbuda Napjához a kerületi múzeumok, kulturális intézmények. A felsoroltak bizonyítják, hogy a kerület ünnepén unatkozni lehetetlen lesz, inkább az okoz majd fejtörést, hogy ebből a bőséges és ingyenes kínálatból miként szerkessze meg mindenki a saját programját úgy, hogy minél több élménnyel zárhassa a napot, s jusson idő ráérős beszélgetésekre is. A belépés a III. kerületi lakosok részére ezen a napon ingyenes.

A hagyományokhoz hűen a békásmegyeri Csobánka tér ad otthont a Közbiztonsági nap rendezvényeinek, mely katasztrófavédelmi bemutatóval indul. Ebéd után a rendőrzenekar ad koncertet, s ezután kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd Kelemen Viktória alpolgármester adja át az Óbuda Közbiztonságáért díjat. Délután a Braunhaxler Dalkör, a Hosszúlépés óriásbábos felvonulása, az Bergengóc Zenegóc koncertje és a Ritmo 2003 Batucada Band dobos felvonulás szórakoztatja a közönséget. A nap záró koncertjét a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar adja.

Csillaghegy Napja is változatos programokat kínál a látogatóknak. A Mátyás király út egy lezárt szakaszán a Csintekerintő, Bognár Szilvia és zenekara gyermekkoncertje nyitja a sort, majd Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszöntője után kóstolhatja meg mindenki Csillaghegy tortáját a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából. A kalóriák letáncolásához a Kis Göncöl tagjaitól leshetünk el tánclépéseket. A főként alsó tagozatos gyerekekből álló táncegyüttest a Bazseva zenekar kíséri. Ezután a Fodros Általános Iskola és a Csillaghegyi Általános Iskola szórakoztatja a közönséget előadásával. Fabók Mancsi Bábszínháza A háromágú tölgyfa tündére műsorával lép színpadra, majd a Muzsikáló esztendő című interaktív, zenés produkció következik. Nem maradhatnak ki a programból a közönség nagy kedvencei: Berecz András különleges meséléssel csal mosolyt az arcokra, majd a Göncöl Néptáncegyüttes előadása következik, amely végül táncházzá alakul. A nap záró koncertjét Csillaghegyen Kovács Kati adja.

Óbuda Napja részletes programja itt: obudanapja.hu,

a rendezvény Facebook-oldala pedig ITT

Így ajánlják a kiemelt fellépők Óbuda Napját  és magukat:

 

https://recorder.blog.hu/2017/04/27/ingyenes_koncertekkel_jon_obuda_ket_napja_quimby_kovacs_kati_vad_fruttik_ivan_the_parazol_szemzo_tib
Ingyenes koncertekkel jön Óbuda (két) Napja: Quimby, Kovács Kati, Vad Fruttik, Ivan & The Parazol, Szemző Tibor és sokan mások május 5-6-án!
süti beállítások módosítása