Holnap Record Store Day – sok koncert és lemez a Musicland/Neon Music-ban és Wave-ben!

2017.04.21. 10:24, rerecorder

record_store_day.png

2017-ben április 22-én, azaz holnap, szombaton van a Lemezboltok Napja, a nap, amikor rengeteg speciális kiadvány jelenik meg, a nap, amikor az átlagosnál jóval többen mennek lemezt venni és a nap, amikor a budapesti Musicland/Neon Music és a Wave lemezboltokban összehangoltan, órás váltásokban rengeteg jó és szokatlan koncerten lehet részt venni. Idén tízéves a kezdeményezés, a 2017-es megjelenésekről itt írtunk.

És a mindenkori Record Store Day (április harmadik szombatja) az a nap is, amiről az elmúlt években folyamatos vita zajlik. A RSD eredetileg a független, kis lemezboltok megmentésére jött létre, később egyre több extra kiadvány jelent meg ennek ünneplésére, ami egyre több problémát és nézetkülönbséget generált: itt írtunk részletesen is minderről

A lényeg persze nagyjából megvalósult, az elmúlt öt-hat évben folyamatosan és stabilan nő a vinylvásárlási kedv, rengeteg veszélyeztetett független lemezbolt megmenekült, az extra kiadványoknak pedig örülnek a gyűjtők, még ha megy is a vita a major-kiadók és az indie-k között a lemezgyárak kapacitásának lefoglalásáról. Az üzenet egyértelmű: menj lemezboltba, de ne csak ezen a napon és ha szereted a zenét, akkor vegyél is itt lemezeket – de ne csak ezen a napon.

Ezen a napon persze külön érdemes, hiszen rengeteg exkluzív lemez közül lehet válogatni a három hivatalos magyarországi helyszínen (Musicland / Neon MusicWave Lemezbolt és Deep - utóbbi várható kínálata erre) ráadásul az előbbi kettőben szuper minikoncertek is lesznek.

A Musicland / Neon Music (VII. Almássy tér 8.) extra hosszú nyitva tartással vár 10:00-20:00-ig, minden használt cd-lp-dvd -10% kedvezménnyel kapható, egész nap dj-k zenélnek élőben a boltban és természetesen lesznek a már megszokott minikoncertek is: 

12:00 Volkova Sisters
14:00 Szabó Benedek és a Galaxisok
16:00 Palma Hills 
18:00 Hoodoo Offenders - exkluzív RSD megjelenés (info alább)

A koncertekről lesz élő webes közvetítés a Facebook-on.

Infók, árak, részletek a várhatóan kapható megjelenésekről ITT.

Facebook-eseményoldal 


A Wave (VI. Révay köz 1.) az exkluzív lemezek mellett szintén készül minikoncertekkel:

12:00 Halál;orgazmus
13:00 pozvakowski
15:00 Anton Vezuv
17:00 Németh Róbert

Facebook-eseményoldal


És lesznek nagyon limitált, exkluzív magyar RSD-megjelenések is:

Hoodoo Offenders új, második albuma (Sweet Revenge For Weak Days), először április 22-én lesz kapható a Record Store Day keretében, akárcsak a Klinik kiadó vinyl 12” válogatása (four sad songs.), amelyről Norbert Kristof dalát premierizáltuk ITT.

Egy harmadik (és negyedik) exkluzív magyar megjelenés a Vinylize – Tipton által tervezett poszter, amely a Snellen-féle szemtábla (az a számsor, amit minden szemvizsgálatkor be kell olvasnunk) újraértelmezése – lemezjátszókkal. De a Tipton egy lemezt is kiad, a litván Keymono vinyljét 14:00-től mutatják be a Tipton Eyeworks-ben (IX. Erkel utca 3.).


A nap zárásaként hivatalos RSD afterparty is lesz a Beat On The Bratben, Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2017/04/21/holnap_record_store_day_sok_koncert_es_lemez_a_musicland_neon_musicban_es_wave-ben
Holnap Record Store Day – sok koncert és lemez a Musicland/Neon Music-ban és Wave-ben!
süti beállítások módosítása