Klippremier! Hippikiller: I'm Still Standing

2017.04.10. 19:00, rerecorder

hippikiller_klip.jpg

A Hippikiller friss, harmadik albuma március legvégén jelent meg, a Totally Disco című elektronikusabb, táncosabb lemez dalait a projekt dalszerző-mindenese, Bihari Balázs egyesével kommentálta a Recorderen, most pedig a nyitószámhoz egy videó is megérkezett, Elton John slágerének feldolgozása, statikus-mozgó klipben.

Az I’m Still Standing című Elton John-feldolgozáshoz készült videót a közelmúltban számos izgalmas hazai klipet jegyző Rusek és Major Kata (Mazarinettes) rendezte: a sok elektronikával megtámogatott felvétel jól reprezentálja a Totally Disco album hangulatát, ahogy Bihari a nyolcvanas évek zsánerét idézi fel, megeleveníti a Talk Talk, a Duran Duran, az Ultravox vagy a korai Nine Inch Nails hangzását-hangulatait, de mindezt összetéveszthetetlen Hippikiller-mixtúrába csomagolva.

A klip még 2016 decemberében készült egy kevésbé hideg, ám 10 Celsius fok alatti napon. „Egy Zenebutik-klipet készítettünk a Lövölde téri ház tetején. Ez a környék legmagasabb épülete, ide jár mindenki augusztus 20-i tűzijátékot nézni és egyébként itt található a Vándorló palota egyik bejárata is. Mivel pont szembe sütött a nap, a főhős folyamatosan nem látott semmit, ezért úgy tűnik, mintha nagyon haragudna a világra, néha eltéveszti a lip syncet is, mert már annyira halláskárosodott, hogy nem hallotta a telefonból érkező zenét. A klip vegyes technikával, de leginkább VHS-sel készült, és nyugodtan elmondhatjuk, hogy kiválóan szórakoztunk Rusekkel, Katával és Szabó Csabival. Rusekkel legalább tíz éve ismerjük egymást, úristen, de csak most jutottunk el addig, hogy dolgozzunk is együtt. Csabi sokat szeret kávézni a gangon, én meg néha kölcsönadom neki az erősítőmet” – mesélt a klipkészítésről Bihari Balázs.


és akkor a Zenebutik-videó: 


a friss lemez: 


nyitókép: Rusek

https://recorder.blog.hu/2017/04/10/klippremier_hippikiller_i_m_still_standing
Klippremier! Hippikiller: I'm Still Standing
süti beállítások módosítása