Chance The Rapper és Danny Brown is az oktatásért jótékonykodott

2017.04.03. 08:07, prerecorder

chance-the-rapper.png

Az irodalom, a művészet és az oktatás fontos. Ezt Chance The Rapper és Danny Brown is tudja, akik külön-külön, de hasonló ügyekért jótékonykodtak a napokban. Chance alapítványt hozott létre, míg Danny Brown különleges pizzákat sütött.

Chance The Rapper a chicagói Paul Robeson Gimnáziumban tartott nagy sajtótájékoztatója előtt néhány héttel már bejelentette, hogy a város több iskolájának felajánl egymillió dollárt. Mindezt azután tette, hogy találkozott az állam, Illinois kormányzójával és a találkozó, valamint a politikus válaszai rettenetesen frusztrálták. "A gyerekeinknek nem kéne túszul ejtve lenniük, a politikusaink miatt" - jelentsen ez bármit is. Ám a rapper a mostani sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy az utóbbi összeg több mint dupláját tudja már egy oktatási alapítvány számára felajánlani, ugyanis további adakozókat gyűjtött maga mellé, ezek között szerepel a Chicago Bulls kosárlabda csapat, akik szintén egymillió dollárt ajánlottak fel, valamint, Scooter Braun - Kanye West, Justin Bieber és még sok más előadó menedzsere. A rapper most azt is bejelentette, hogy létrehoz egy alapítványt, ami a New Chance Arts and Literature nevet fogja viselni. Az alapítvány fő feladata, hogy az iskolák tantervébe beépítse a művészetet és az azokhoz szükséges eszközöket biztosítsa. A támogatást ősztől, a 2017-2018-as iskolai tanévben kezdi el.


OKTATÁS ÉS ZENE? A RECORDER FÓKUSZTÉMÁT SZENTELT A TÉMÁNAK.

8c0489df.png

Danny Brown is hasonló célért jótékonykodott Detroitban, csak nem milliókat gyűjtött, hanem pizzát készített. A Tyvek zenekar dobosa, Matt Z szakácsként dolgozik egy detroiti klubban. Egyik különlegessége a helynek, hogy Matt Z helyi zenészekkel szokott újfajta pizzákat kitalálni, amelyek bevételét az InsideOut Detroit nevezetű egyesületnek ajánlja fel. Az InsideOutnak a főprofilja, hogy vers- és kreatív írást tanítsanak gyerekeknek. Danny Brown két pizzát eszelt ki: az egyik májas és hagymás (ezt eredetileg zúzával szerette volna) a másik pedig a Húsvéti Nyuszi pizza, amiben jelly beans és csokis mogyorókrém vaj van. Hű.

Danny Brown legfrissebb klipjét Jonah Hill rendezte:



ez pedig Chance legutóbbi videója:

https://recorder.blog.hu/2017/04/03/chance_the_rapper_es_danny_brown_is_az_irodalomert_jotekonykodott
Chance The Rapper és Danny Brown is az oktatásért jótékonykodott
süti beállítások módosítása