500 millió forintért kelt el a Pink Floyd által használt Abbey Road-i keverő

2017.03.30. 13:01, rerecorder

abbey_road_kevero.jpg

Eladták az Abbey Road-i stúdió legendás keverőjét! A Pink Floyd által a Dark Side Of The Moon album felvétele során használt keverőből kettő darab létezik a világon. Az egyik most ismeretlen helyre távozott, ugyanis a vásárló kilétét nem hozták nyilvánosságra, de azt igen, hogy 1,8 millió dollárt, azaz több mint 500 millió forintnyi pénzt fizetett érte.

Csak két darab TG12345 MK IV készült az Abbey Road és az EMI közreműködésével. Az egyiket az Abbey Road kettes stúdiójában 1971-től 1983-ig használták (a másikat ugyanott a hármas és aztán az egyes stúdióban, majd az ausztriai Prime Studios-ba került). A tulajdonosa mostanáig Mike Hedges producer volt (halld: The Cure, Associates, Bauhaus, Siouxsie And The Banshees, La's, Lush, Manic Street Preachers, U2, Travis stb. - maga is legenda), aki saját stúdiójában használta a keverőt, miután az Abbey Road 1983-ban eladta, stúdiófejlesztés címszóval. Az aukció kiírói 700 ezer dollár körüli eladási árat vártak, ez végül jelentősen több lett. 

SZÜRREÁLIS VÍZIÓ A PINK FLOYD DARK SIDE OF THE MOON ALBUMÁBÓL.

A konzol mellé több dolog is járt: egy hitelességet bizonyító okmány, amit a stúdió egykori menedzsere Ken Townsend írt alá, egy használati útmutató és egy dokumentum, amely ismerteti az eszköz történetét, hogy kik dolgoztak rajta. A rocktörténet egyik legjobban szóló lemeze, a minden bizonnyal a legtöbb hifi-berendezés teszteléshez használt Pink Floyd-féle Dark Side Of The Moon mellett az eszköz az egykori Beatles-tagok, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr szólóalbumainak felvételeiben is részt vett. Meg sok más mellett Kate Bush- és The Cure-lemezeken is.

Címkék: pink floyd
https://recorder.blog.hu/2017/03/30/500_millio_forintert_kelt_el_a_pink_floyd_altal_hasznalt_abbey_road-i_kevero
500 millió forintért kelt el a Pink Floyd által használt Abbey Road-i keverő
süti beállítások módosítása